6 vöröslencseleves recept

A vöröslencse levesnek többféle formájával is találkozhatunk, ebben az összefoglalóban a 6 legnépszerűbb formáját vesszük sorra.

Mindegyik változat egyedi, mindegyiknek van egy sajátos karaktere, érdemes őket mind kipróbálni az idők során. Van köztük vegán változat épp úgy, mint olyan, melynek pirított sonka van a tetején.

Vöröslencse-krémleves

Ez talán a 6 recept közül a legkevésbé fűszeres változat.

Ha gyorsan egy finom levesre vágysz, érdemes ezt a receptet kipróbálnod, mert a vöröslencsén kívül semmi olyan extra hozzávalót nem tartalmaz, amit egy átlagos magyar háztartásban nem találhatnál meg.

Arról nem is beszélve, hogy mennyire finom.

vöröslencse krémlevesTörök vöröslencseleves

Talán ezt ismerik idehaza a legtöbben. Én is többször ettem már, de leszoktam róla, mert megfeküdte a gyomromat. A recept alján elárulom, mi volt ennek a legfontosabb oka.

Egyébként ez a változat is nagyon laktat, illata és krémes jellege pedig csak úgy eteti magát.

török vöröslencse levesIndiai vöröslencseleves (dhal)

Az indiai konyha ízei sokak számára picit idegenül hathatnak.

Ennek legfontosabb oka, hogy nagyon sokféle fűszert használ ahhoz képest, hogy idehaza sok esetben 3-4 főszer is elegendő az ismerős ízek előcsalogatásához.

Az indiaiak egy ételbe akár 6-8 féle fűszert is beletesznek, s az sem ritka, hogy ezen fűszerektől ezen ételek bizony csípősek is. Ebben a receptben is szerepel zöld csili, a koriander és csilipor is, de ettől még ez egy ízletes leves.

indiai vöröslencse leves

Magyaros vöröslencseleves

A magyaros vöröslencse leves, még ha korábban a vöröslencse nem is volt gyakori vendég a magyar konyhában, egy igazi magyar ízélményt ad.

Az alapját a pirított sonka és a pirított, esetleg dinsztelt hagyma adja meg. Majd a paradicsompüré és az elmaradhatatlan babérlevél adja meg a leves igazi karakterét.

Mindezt rövid idő alatt, egy tartalmas leves formájában.

magyaros vöröslencse leves

Zöldséges vöröslencseleves

zöldséges vöröslencse leves egy nagyszerű vegán étel, mely sokszínű ízvilága, és magas fehérjetartalma révén igazi tápanyag kavalkádot nyújt a szervezetünknek.

A zöldségek változtatásával az év bármely szakaszában könnyedén tudunk egy igazán tápláló levest csinálni magunknak és környezetünknek.

zöldséges vöröslencse recept

Marokkói vöröslencseleves

Marokkói vöröslencse leves egy könnyen elkészíthető tápláló étek ebédre s vacsorára egyaránt.

Ízvilága a többféle fűszer miatt különleges, idehaza nem mondható szokványosnak, de annyira nem sokkoló, mint egy igazán fűszeres (esetleg csípős) indiai vagy távolkeleti étel.

Ennek ellenére bátran próbáljuk ki ezt az ételt, mert a Cayenne bors hatása miatt hidegben fűt, melegben hűt. De ha nem ismerjük, érdemes vele óvatosan bánni, elsőre csak minimális mennyiséget beletenni az ételbe.

marokkói vöröslencse leves

A marokkói vöröslencse leves is fűszeres de nem csípős választási lehetőség.

Jó étvágyat a fenti vöröslencselevesekhez!

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!
Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük