Krémleves receptek

édesburgonya-krémlevesA krémlevesek könnyed mégis laktató ételek.

Többnyire krumpliból és a nevét adó zöldségből készülnek, melyet megfőzünk, alaposan összeturmixolunk, majd tejszínnel a végén még egyszer felforralunk.

A krémleves alapja lehet karfiol, sárgaborsó, zeller, gomba, spárga, zöldborsó stb.

Megadva a receptek elkészítésének pontos lépéseit, és az hozzávalók mennyiségeit.

Legújabb krémleves receptek:

Póréhagyma-krémleves

póréhagyma-krémleves

Póréhagyma-krémleves recept vajjal, fokhagymával, zellerszárral, krumplival, alaplével, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Egy igen egyszerűen elkészíthető leves, mely mégis tartalmas és laktató, s még olcsó is.

Megnézem a Receptet Póréhagyma-krémleves

Francia hagymaleves

francia hagymaleves

Francia hagymaleves hagymából, fokhagymából, vajjal, fehérborral, alaplével, szerecsendióval és sajttal, a hozzávalók pontos mennyiségével.

Mely egy könnyed francia zöldséges krémleves, mely ősztől tavaszig a hűvös időben mindig felmelegíti a testet s a lelket.

Megnézem a Receptet Francia hagymaleves

Kruton (crouton) készítése

kruton

Kruton (crouton) készítése kenyérből, zsömléből, bagettből olívaolajjal vagy vajjal, sóval és borssal, zöldfűszerrel vagy fokhagymával.

Mely egy igen finom levesbetét. Bármikor elkészíthető, akár a főzés közben is, csak egy sütő kell hozzá, meg egy pici idő és odafigyelés.

Megnézem a Receptet Kruton (crouton) készítése

Zöldségkrémleves

zöldségkrémleves

A zöldségkrémleves receptje hagymával, fokhagymával, répával, karalábéval és zellerrel, krumplival, az elkészítés részletes leírásával.

Az ízét a hozzáadott fűszerek, a tejszín és a felöntésére használt alaplé teszi teljessé, melyben az alapanyagokat változtatva mindig egyedi ízvilágú levest tudunk főzni.

Megnézem a Receptet Zöldségkrémleves

Zöldborsókrémleves

zöldborsókrémleves

A zöldborsó krémleves receptje hagymával, fokhagymával, vajjal, tejszínnel és szerecsendióval, az elkészítés részletes leírásával.

Amit megbolondíthatunk egy jó alaplével, kevés krutonnak, sajtokkal vagy apróra vágott nyers hagymával.

Megnézem a Receptet Zöldborsókrémleves

Cukkinikrémleves

cukkinikrémleves

A cukkinikrémleves receptje krumplival, hagymával, vajjal, tejszínnel, sóval, borssal és szerecsendióval az elkészítés részletes leírásával.

Megcsinálhatjuk egy könnyed levesnek is, vagy csinálhatunk belőle kicsit több krumplival és egy kis joghurttal egy picit pikánsabb és laktatóbb leves is.

Megnézem a Receptet Cukkinikrémleves

Burgonyakrémleves

krumplikrémleves

A burgonyakrémleves receptje hagymával, fokhagymával, tejszínnel, babérlevéllel, szerecsendióval az elkészítés részletes leírásával.

Persze sóval, borssal, egy kis petrezselyemmel esetleg zöldséges alaplében megfőzve lesz igazán ízletes a végeredmény.

Megnézem a Receptet Burgonyakrémleves

Karfiolkrémleves

karfiolkrémleves

A karfiolkrémleves receptje hagymával, fokhagymával, krumplival, sóval, borssal, kakukkfűvel az elkészítés részletes leírásával.

Elkészíteni nem nehéz, csupán pár apró dologra érdemes odafigyelni, mert a benne lévő zöldségek nem ugyan annyi idő alatt főnek meg.

Megnézem a Receptet Karfiolkrémleves

Édesburgonya-krémleves

édesburgonya-krémleves

Az édesburgonya-krémleves receptje hagymával, fokhagymával, sárgarépával, vajjal és szerecsendióval az elkészítés részletes leírásával.

Elkészíthetjük lágy ízvilágura, de pár keleti (indiai) fűszerrel kipróbálhatjuk akár intenzívebb (fűszeresebb) formában is.

Megnézem a Receptet Édesburgonya-krémleves

Hagymakrémleves tejszínnel

hagymakrémleves

A tejszínes hagymakrémleves recept sok hagymával, fokhagymával, húsleves alaplével, borssal, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy gyorsan elkészíthető, intenzív ízvilágú, mégis könnyed leves, s az elkészítéséhez használt alaplé, valamint a zöldfűszerek révén változatos is lehet.

Megnézem a Receptet Hagymakrémleves tejszínnel