Póréhagyma-krémleves recept vajjal, fokhagymával, zellerszárral, krumplival, alaplével, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.
Egy igen egyszerűen elkészíthető leves, mely mégis tartalmas és laktató, s még olcsó is.
A krémlevesek könnyed mégis laktató ételek.
Többnyire krumpliból és a nevét adó zöldségből készülnek, melyet megfőzünk, alaposan összeturmixolunk, majd tejszínnel a végén még egyszer felforralunk.
A krémleves alapja lehet karfiol, sárgaborsó, zeller, gomba, spárga, zöldborsó stb.
Megadva a receptek elkészítésének pontos lépéseit, és az hozzávalók mennyiségeit.
Póréhagyma-krémleves recept vajjal, fokhagymával, zellerszárral, krumplival, alaplével, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.
Egy igen egyszerűen elkészíthető leves, mely mégis tartalmas és laktató, s még olcsó is.
Francia hagymaleves hagymából, fokhagymából, vajjal, fehérborral, alaplével, szerecsendióval és sajttal, a hozzávalók pontos mennyiségével.
Mely egy könnyed francia zöldséges krémleves, mely ősztől tavaszig a hűvös időben mindig felmelegíti a testet s a lelket.
Kruton (crouton) készítése kenyérből, zsömléből, bagettből olívaolajjal vagy vajjal, sóval és borssal, zöldfűszerrel vagy fokhagymával.
Mely egy igen finom levesbetét. Bármikor elkészíthető, akár a főzés közben is, csak egy sütő kell hozzá, meg egy pici idő és odafigyelés.
A zöldségkrémleves receptje hagymával, fokhagymával, répával, karalábéval és zellerrel, krumplival, az elkészítés részletes leírásával.
Az ízét a hozzáadott fűszerek, a tejszín és a felöntésére használt alaplé teszi teljessé, melyben az alapanyagokat változtatva mindig egyedi ízvilágú levest tudunk főzni.
A zöldborsó krémleves receptje hagymával, fokhagymával, vajjal, tejszínnel és szerecsendióval, az elkészítés részletes leírásával.
Amit megbolondíthatunk egy jó alaplével, kevés krutonnak, sajtokkal vagy apróra vágott nyers hagymával.
A cukkinikrémleves receptje krumplival, hagymával, vajjal, tejszínnel, sóval, borssal és szerecsendióval az elkészítés részletes leírásával.
Megcsinálhatjuk egy könnyed levesnek is, vagy csinálhatunk belőle kicsit több krumplival és egy kis joghurttal egy picit pikánsabb és laktatóbb leves is.
A burgonyakrémleves receptje hagymával, fokhagymával, tejszínnel, babérlevéllel, szerecsendióval az elkészítés részletes leírásával.
Persze sóval, borssal, egy kis petrezselyemmel esetleg zöldséges alaplében megfőzve lesz igazán ízletes a végeredmény.
A karfiolkrémleves receptje hagymával, fokhagymával, krumplival, sóval, borssal, kakukkfűvel az elkészítés részletes leírásával.
Elkészíteni nem nehéz, csupán pár apró dologra érdemes odafigyelni, mert a benne lévő zöldségek nem ugyan annyi idő alatt főnek meg.
Az édesburgonya-krémleves receptje hagymával, fokhagymával, sárgarépával, vajjal és szerecsendióval az elkészítés részletes leírásával.
Elkészíthetjük lágy ízvilágura, de pár keleti (indiai) fűszerrel kipróbálhatjuk akár intenzívebb (fűszeresebb) formában is.
A tejszínes hagymakrémleves recept sok hagymával, fokhagymával, húsleves alaplével, borssal, tejszínnel, az elkészítés részletes leírásával.
Mely egy gyorsan elkészíthető, intenzív ízvilágú, mégis könnyed leves, s az elkészítéséhez használt alaplé, valamint a zöldfűszerek révén változatos is lehet.