Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

A párolt lilakáposzta a sülthúsok nagyszerű kiegészítője, melyet zömmel krumpli mellé szokás adni második köretként. De nagyszerű íze révén önmagában is megállja a helyét.

Arról nem is beszélve, hogy az nagyszerű íze mellet tele van rostokkal és vitaminokkal is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a párolt lilakáposztát, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Gulyásleves

gulyásleves

A gulyásleves egy népszerű, húsos-zöldséges étel, köménymaggal és fokhagymával. Az év bármely részében igazán jó, laktató egytálétel.

Tele van fehérjével, rostokkal, vitaminokkal és némi zsiradékkal, hogy az egész szervezetünket táplálhassa. S ha pluszban még szénhidrátra vágyunk, ehetünk hozzá akár egy szelet kenyeret is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Tojásleves

tojásleves

A tojásleves egy nagyon egyszerű leves, mely az év minden szakaszában elkészíthető, ha gyors és tartalmas levesre vágyunk.

Szinte elrontani sem lehet, s egyedi ízének köszönhetően szinte bárkinek jó szívvel ajánlható.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a tojáslevest, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Mészáros leves

mészáros leves

A mészáros leves egy darált sertéshúsból készült gulyásleves finom zöldségekkel, hagymával, babérlevéllel és tésztával.

A hús és a borsó révén kiváló fehérjeforrás, a zöldségek révén ásványi anyagokban is gazdag, s a tészta és a hagyma révén az íze is eléggé egyedi ahhoz, hogy érdemes legyen az elkészítésével bíbelődni.

Először megnézzük, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Palócleves sertéshúsból

palócleves

A palócleves sertéshúsból egy sokrétű étel. Kicsit édes, kicsit kesernyés, s telis-tele van értékes tápanyagokkal.

A hús és a bab révén nagyszerű fehérjeforrás, a zöldségek révén tele van rostokkal, s a krumpliban pedig van elegendő szénhidrát is.

A palócleves elkészítés több apró lépésből áll.

Ezek közül a hús megtisztítása és … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Lencsegulyás

lencsegulyás

A lencsegulyás egy tartalmas étel. Lencse, zöldség, marhahús és a csipetke révén önmagában is elegendő lehet egy tartalmas ételhez.

Ami kifejezetten szilveszter után lehet hasznos, mert nem kell egy több fogásos menüt varázsolnunk újév naprája.

Először megnézzük, hogyan lehet relatíve egyszerűen és gyorsan elkészíteni a lencsegulyást, majd megnézzük azt is, … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Rakott savanyú káposzta

A rakott savanyú káposzta a rizs, a savanyú káposzta és a sült darálthús ízvilágából jön létre. Igazi csemege a mindennapokban.

Már persze csak akkor, ha hajlandóak vagyunk rászánni az időt és az energiát, hogy elkészítsük 🙂

Először megnézzük, hogyan lehet viszonylag egyszerűen és gyorsan elkészíteni a rakott savanyú káposztát, majd … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Zöldség alaplé elkészítése

zöldséges alaplé

A zöldség alaplé a vegetáriánus étkezés révén került előtérbe. Sok receptben a húsleves alaplé különböző változatait helyettesíthetjük vele, ha egyébként az étel nem tartalmaz húst.

Ennek használatával könnyedén varázsolhatunk egy húsos alaplevet használó, de egyébként húsmentes ételt vegetáriánusok számára is elfogadhatóvá.

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept! Share … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

Vöröslencse-krémleves

vöröslencse krémleves

A vöröslencse krémleves egy sokféle képen fűszerezhető, változatos étel.

Ha gyorsan egy finom levesre vágysz, érdemes ezt a receptet kipróbálnod, mert a vöröslencsén kívül semmi olyan extra hozzávalót nem tartalmaz, amit egy átlagos magyar háztartásban nem találhatnál meg.

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept! Share Whatsapp Pinterest Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!

A vöröslencse főzése

marokkói vöröslencse leves

A vöröslencse főzése sokkal egyszerűbb, mint az ideahaza jól ismert barna lencsét. Főleg azért, mert nem kell a főzés előtt órákkal korábban beáztatni,

Simán egy-két perc alatt megszívja magát vízzel.

Másrészt mivel sokkal lágyabb a szerkezete, sokkal könnyebb a vöröslencsét puhára főzni, s az esetleges fűszerek ízeit is sokkal jobban … Megnézem a receptet

Oszd meg másokkal, ha tetszett ez a recept!