Kolbásszal töltött fasírt

töltött fasírt

A töltött fasírt gyakorlatilag egy olyan egybefasírt, melynek a belsejébe kolbászt teszünk. Ami egy könnyen és gyorsan elkészíthető egytálétel.

Melegen különböző köretekkel tálalhatjuk, míg hidegen kenyérrel vagy zsömlével finom. A sütés során keletkező pecsenyezsír … Megnézem a receptet

Egybefasírt

egybefasírt

Az egybefasírt egy könnyen és gyorsan összeállítható és kisüthető egytálétel. Melegen körettel, hidegen kenyérrel vagy zsömlével is finom.

Sokféle változata létezik, függően a fűszerezésétől és a felhasznált darálthús minőségétől, de ezek részleteit az alaprecept … Megnézem a receptet

Csikós tokány

csikós tokány

A csikós tokány egy ősi magyar étel, hosszúkásra vágott sertéshúsból, hagymával, fokhagymával, paprikával és tejfölös-lisztes habarással.

Az elkészítésének titka, hogy hagyjuk a húst rendesen megpuhulni, mert attól lesz igazán finom és kívánatos.

Először megnézzük, … Megnézem a receptet

Bakonyi sertéstokány

bakonyi sertéstokány

A bakonyi sertéstokány egy gombás, tejfölös pörkölt jellegű étel, a majoránna és a kakukkfű illatával megbolondítva.

Ugyan az elkészítése picit időigényesebb, mint más sertés ételeknek, de megéri a fáradozást, mert az íze fenséges és … Megnézem a receptet

Sárgaborsóleves

sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves egy fehérjében gazdag étel. Télen ideális az emésztésünk karbantartására, főleg ha pár melegítő fűszert is hozzáteszünk.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán a sárgaborsó, mert nem volt elegendő ideig előre beáztatva, és … Megnézem a receptet

Sárgaborsó-krémleves

sárgaborsó krémleves

A sárgaborsó-krémleves egy fehérjében, rostokban és a szabad szénhidrátokban gazdag, ízletes és laktató leves.

Ha egy-két apró dologra odafigyelünk, könnyen és gyorsan le lehet készíteni az év bármely részében.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen … Megnézem a receptet

Sárgaborsó-főzelék

sárgaborsó-főzelék

A sárgaborsó-főzelék egy igazán jó fehérjeforrás. Ezen kívül tele van rostokkal és ásványi anyagokkal, mely a téli időszakban igazán fontos étellé teszi.

Ugyan sokak rémálma volt a menzán, mert nem volt elegendő ideig előre … Megnézem a receptet

Majonézes lencsesaláta

A majonézes lencsesaláta önmagában és köretként is nagyszerű étel. Persze az összetétele némileg különböző lesz, de ezt majd a recept végén megnézzük részletesen.

Az ízei igazából 5 eltérő íz találkozásából alakulnak ki. A majonéz … Megnézem a receptet