Vissza Email link
paprikás krumpli

Paprikás krumpli recept

A paprikás krumpli elkészítése az apróra vágott hagyma pirításával kezdődik, melyhez idővel hozzáadjuk előbb a megzúzott fokhagymát, majd a pirospaprikát.
Utána jön hozzá a krumpli, s annyi víz, hagy alaposan ellepje.
Bő negyed óra főzés után kész is lesz a finom és ízletes paprikáskrumpli.
Előkészítési idő 10 min
Főzés idő 20 min
Összes idő 30 min
Fogás Főétel, Pörkölt
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • 2 literes lábos

A recept hozzávalói
  

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj (lehet zsír is)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál
  • 5 dl víz

Az elkészítés lépései
 

  • A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk.
    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón.
  • Krumplit meghámozzuk, s centis kockákra vágjuk.
  • Az apróra vágott hagymát a lábosba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat (vagy a zsírt), s megpirítjuk.
  • Amikor a hagyma elkezd üvegessé válni, hozzáadjuk a megzúzott fokhagymát, s azt is picit megpirítjuk.
  • Majd a tűzről levéve a lábost a megpirult hagymákhoz hozzáadjuk a paprikát, s jól átkeverjük, hogy a paprika is megpiruljon.
  • Majd hozzáadjuk a megpucolt és összevágott krumplit, s ját összekeverjük a hagymás és paprikás alappal.
    Felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy a krumplit épp ellepje, s közepes lángon főzzük az egészet bő negyed órán át.
  • Amikor a krumpli megpuhult (a beleszúrt villától magától ketté esik), akkor lesz kész a paprikáskrumpli.
A recept jellemzői ebéd receptek, húsmentes ételek, laktózmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek, vega receptek