A babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Hozzáadunk néhány babérlevelet, egy megmosott vöröshagymát és egy kanál sót. Lefedjük, s forrás után legalább egy órát főzzük a legtöbb esetben, míg megpuhul.Közben a lilahagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Egy kisebb tálban összekeverünk a sót az ecettel, a cukorral, és a hideg vízzel. Jól összekeverjük, leöntjük vele a hagymát, majd állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.A megpuhult babot leszűrjük, s kivesszük belőle a babérlevelet. Tálba szedjük, és összekeverjük a hagymás levet.A babsaláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A babot előző este beáztatjuk. Annyi vizet hozzá téve, mely legalább egy ujjnyira elfedi.(A bab 8-12 óra alatt a víz egy részét magába fogja szívni és megdagad.)
Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk a babot, és bőségesen felöntjük friss vízzel vízzel.
Hozzáadunk néhány babérlevelet, egy megmosott vöröshagymát és egy kanál sót. Lefedjük, s forrástól számítva legalább egy órát főzzük, míg megpuhul.
Közben a lilahagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, s a szeleteket kézzel kisebb részekre szedjük.
Egy kisebb tálban összekeverjük a sót az ecettel, a cukorral, és a hideg vízzel. Leöntjük vele a felaprított hagymát, majd állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Amikor a bab megpuhult, leszűrjük. Kivesszük belőle a babérlevelet és a belefőzött hagymát.
A babot tálba szedjük, és hozzákeverjük a hagymás-ecetes levet.
Tálalás előtt pár órára még hűtőbe tesszük, hogy az ecetes-hagymás ízt a bab magába tudja szívni.