A sárgarépát és a fehérrépát is megpucoljuk, s kisebb kockákra vagy fél karikákra vágjuk fel.
A húst is feldaraboljuk kicsi darabokra, a csontokról leválasztva a húst.
A petrezselyemzöldet is vágjuk fel apróra.
A húst a felmelegített olajon megpirítani.
Majd öntsünk hozzá fél deciliter vizet, és fedő alatt pároljuk meg a húst, míg a levét elfövi.
Majd adjuk hozzá a megpucolt és feldarabolt sárgarépát és fehérrépát, és azt is pirítsuk meg az olajon.
Amikor a répák megpirultak, hintsük meg az egészet a liszttel, s keverjük át jól az egészet, hogy a liszt is egy picit megpiruljon.
Majd engedjük fel az egészet a főzővízzel. Sóval, borssal és a felaprított petrezselyem felét hozzátéve ízesítsük.Fedő alatt főzzük az egészet puhára (minimum 20-25 perc, függően attól, mennyire volt öreg a csirke). Amikor a hús kezd megpuhulni, adjuk hozzá a zöldborsót.
A tejfölhöz adjunk egy merőkanál levest, és keverjük össze alaposan, hogy a tejföl könnyen folyóssá váljon.Folyamatos kevergetés közben adjuk hozzá a felkevert tejfölt a leveshez, hogy egyenletesen eloszoljon. S ekkor adjuk hozzá a citromlevet is. Pár percig forraljunk még a levesen, hogy a savanykás ízt egy picit magukba szívják a zöldségek.