A céklasalátához a céklákat megmossuk, s sós vízben puhára főzzük egy óra alatt.Amikor a cékla megpuhult, leöntjük róla a vizet, végeit levágjuk s meghámozzuk. Végül a megfőtt céklákat fél centis karikákra vágjuk fel.Egy közepes tálban összekeverjük az ecetet, az őrölt köményt, az ecetes tormát, a porcukrot, kevés sót és a vizet.Az elkészült levet megkóstoljuk, s ha szűkséges, után ízesítjük. Majd hozzáadjuk a felkarikázott céklákat.Az elkészült céklasalátát felhasználás előtt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.A cékla saláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A céklasalátához a céklákat megmossuk, s sós vízben puhára főzzük egy óra alatt.Fontos! A cékla végeit ne vágjuk le (a gyökerét se), mert a cékla színanyagai könnyen kioldódnak főzés közben.
Amikor a cékla megpuhult, s már könnyedén bele tudunk szúrni egy hústűt, leöntjük róla a vizet, s hagyjuk kicsit kihűlni
Amikor a cékla már langyos, végeit levágjuk s meghámozzuk. A megpucolt céklákat fél centis karikákra vágjuk fel.
Egy közepes tálban összekeverjük az ecetet, az őrölt köményt, az ecetes tormát, a porcukrot, kevés sót és a vizet.
Az elkészült levet megkóstoljuk, s ha szűkséges, után ízesítjük. Majd hozzáadjuk a felkarikázott céklákat.
Az elkészült céklasalátát felhasználás előtt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.