Vissza Email link
ecetes uborkasaláta

Ecetes uborkasaláta recept

Az ecetes uborkasalátához az uborkát megmossuk, és uborkareszelőn lereszeljük. Majd picit megsózzuk, hogy egy pici levet eresszen.
A cukorhoz, a vízhez és az ecethez hozzátesszük az áttört fokhagymát, s alaposan elkeverjük.
Az elkészült ecetes öntet ráöntjük a lereszelt uborkára, s hagyjuk minimum fél órát állni a hűtőben, míg az ízek összeérnek.
Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk pirospaprikával, vagy egy kevés felkevert tejfölt is önthetünk mellé.
Az ecetes uborkasaláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Összes idő 10 perc
Fogás Saláták, Zöldséges ételek
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

A recept hozzávalói
  

  • 50 dkg uborka
  • 1 kiskanál (csapott)
  • ½ dl ecet (10 százalékos)
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál cukor
  • fűszerpaprika (ízlés szerint)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • Az uborkát megmossuk, és uborkareszelőn lereszeljük.
    Majd picit megsózzuk, hogy egy pici levet eresszen.
  • A cukrot, a vizet, az ecetet s az áttört fokhagymát alaposan elkeverjük.
  • Az elkészült ecetes öntet ráöntjük a lereszelt uborkára, s hagyjuk minimum fél órát állni a hűtőben, míg az ízek összeérnek.
    Ha nem fedi el az ecet a lereszelt uborkát, kevés vizet adjunk hozzá.
  • Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk pirospaprikával, vagy egy kevés felkevert tejfölt is önthetünk mellé.
    Fontos, hogy az uborka ne kezdjen el összeszáradni, ezért mindig a levével együtt kerüljön az asztalra kisebb tálkában.
A recept jellemzői ebéd receptek, egészséges ételek, gluténmentes, húsmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek