Az ecetes uborkasalátához az uborkát megmossuk, és uborkareszelőn lereszeljük. Majd picit megsózzuk, hogy egy pici levet eresszen.A cukorhoz, a vízhez és az ecethez hozzátesszük az áttört fokhagymát, s alaposan elkeverjük. Az elkészült ecetes öntet ráöntjük a lereszelt uborkára, s hagyjuk minimum fél órát állni a hűtőben, míg az ízek összeérnek.Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk pirospaprikával, vagy egy kevés felkevert tejfölt is önthetünk mellé.Az ecetes uborkasaláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Az uborkát megmossuk, és uborkareszelőn lereszeljük. Majd picit megsózzuk, hogy egy pici levet eresszen.
A cukrot, a vizet, az ecetet s az áttört fokhagymát alaposan elkeverjük.
Az elkészült ecetes öntet ráöntjük a lereszelt uborkára, s hagyjuk minimum fél órát állni a hűtőben, míg az ízek összeérnek.Ha nem fedi el az ecet a lereszelt uborkát, kevés vizet adjunk hozzá.
Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk pirospaprikával, vagy egy kevés felkevert tejfölt is önthetünk mellé.Fontos, hogy az uborka ne kezdjen el összeszáradni, ezért mindig a levével együtt kerüljön az asztalra kisebb tálkában.