A francia salátához először a sárgarépát (és a krumplit) megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, s a zöldborsóval együtt bő sós vízben megfőzzük.Míg főnek a zöldségek, az uborkát és és az almát is apróra összevágjuk.Amikor a zöldségek megfőttek, öntsük le a főzővizet, s hagyjuk, hogy a zöldségek kihűljenek.Miközben a zöldség kihűl, keverjük össze a tejfölt a majonézzel, mustárral, a cukorral, a sóval és a citromlével.Amikor a zöldség kihűlt, előbb alaposan elkeverjük a felaprított uborkával és az almával, majd az egészhez hozzáadva az öntet avval is jól keverjük el.Amikor a franciasaláta elkészült, az egészet tegyük be a hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek benne.A franciasaláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A francia salátához először a sárgarépát (és a krumplit) megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, s a zöldborsóval együtt bő sós vízben megfőzzük.
Míg főnek a zöldségek, az uborkát és és az almát is apróra összevágjuk.
Amikor a zöldségek megfőttek, öntsük le a főzővizet, s hagyjuk, hogy a zöldségek kihűljenek.
Miközben a zöldség kihűl, a majonézes mártáshoz keverjük össze a tejfölt a majonézzel, mustárral, a cukorral, a sóval, borssal és a citromlével.
Amikor a zöldségek kihűltek, alaposan elkeverjük össze őket a felaprított uborkával és az almával.Cél, hogy a fő összetevők egyenletesen oszoljanak szét a salátában.
Majd adjuk az egészhez hozzá a majonézes mártást (gyakorlatilag egy híg tartármártást), amitől az egész keverék megkapja a francia saláta jellegét.
Amikor a franciasaláta elkészült, az egészet tegyük be a hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek benne.