Vissza Email link
francia saláta

Francia saláta recept

A francia salátához először a sárgarépát (és a krumplit) megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, s a zöldborsóval együtt bő sós vízben megfőzzük.
Míg főnek a zöldségek, az uborkát és és az almát is apróra összevágjuk.
Amikor a zöldségek megfőttek, öntsük le a főzővizet, s hagyjuk, hogy a zöldségek kihűljenek.
Miközben a zöldség kihűl, keverjük össze a tejfölt a majonézzel, mustárral, a cukorral, a sóval és a citromlével.
Amikor a zöldség kihűlt, előbb alaposan elkeverjük a felaprított uborkával és az almával, majd az egészhez hozzáadva az öntet avval is jól keverjük el.
Amikor a franciasaláta elkészült, az egészet tegyük be a hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek benne.
A franciasaláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 20 perc
Főzés idő 15 perc
Hűtőben pihentetés 1 óra
Összes idő 1 óra 35 perc
Fogás Egytálételek, Köretek, Saláták
Konyha Francia, Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • nagyobb lábos
  • kisebb tál az majonézes öntet elkészítéséhez
  • közepes tál a saláta összeállításához

A recept hozzávalói
  

  • 2 szál sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 közepes alma (savanykás)
  • 3 közepes csemegeuborka (lehet ecetes is)
  • 1-2 szem krumpli (elhagyható!)

A majonézes öntet elkészítéséhez

  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • ½ kiskanál citromlé
  • 1 dkg cukor
  • ½ teáskanál
  • 1 csipet őrölt bors

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A francia salátához először a sárgarépát (és a krumplit) megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, s a zöldborsóval együtt bő sós vízben megfőzzük.
  • Míg főnek a zöldségek, az uborkát és és az almát is apróra összevágjuk.
  • Amikor a zöldségek megfőttek, öntsük le a főzővizet, s hagyjuk, hogy a zöldségek kihűljenek.
  • Miközben a zöldség kihűl, a majonézes mártáshoz keverjük össze a tejfölt a majonézzel, mustárral, a cukorral, a sóval, borssal és a citromlével.
  • Amikor a zöldségek kihűltek, alaposan elkeverjük össze őket a felaprított uborkával és az almával.
    Cél, hogy a fő összetevők egyenletesen oszoljanak szét a salátában.
  • Majd adjuk az egészhez hozzá a majonézes mártást (gyakorlatilag egy híg tartármártást), amitől az egész keverék megkapja a francia saláta jellegét.
  • Amikor a franciasaláta elkészült, az egészet tegyük be a hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek benne.
A recept jellemzői ebéd receptek, egészséges ételek, gluténmentes, húsmentes ételek, reggeli receptek, vacsoraötletek, vega receptek