A görögsalátához először az öntetet készítjük el. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot.Majd az öntetet egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek benne.A paradicsomot, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, ha szükséges, majd a többi zöldséggel összekeverjük.Kis kockákra vágjuk a feta sajtot is, és a zöldségkeverék tetejére tesszük, majd az egészet megsózzuk picit.Ezek után a salátát meglocsoljuk az öntettel, egyenletesen elosztva azt. A legvégén az egészet óvatosan megkeverjük, hogy az öntet és a só rendesen elkeveredjen. S végül egy-két órára hűtőbe tesszük az elkészült görögsalátát.A görögsaláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A görögsalátához először az öntetet készítjük el. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot.
Majd az öntetet egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek benne az ízek.
A paradicsomot és az uborkát megmossuk, és apró kockákra vágjuk.A hagymát megpucoljuk, majd azt is apróra összevágjuk.
Az olívabogyóról leöntjük a levét, majd kimagozzuk, ha szükséges.
Ezután az olívabogyót a felaprított uborkával, a paradicsommal és a hagymával összekeverjük.
Végül kis kockákra felvágjuk a feta sajtot is, és a zöldségkeverék tetejére tesszük, s egy picit megsózzuk.
Végül a salátát egyenletesen elosztva meglocsoljuk az öntettel. A legvégén az egészet óvatosan megkeverjük, hogy az öntet és a só rendesen elkeveredjen. Ügyelve, hogy a fetasajt ne kenődjön szét.
Végül egy-két órára hűtőbe tesszük az elkészült görögsalátát, hogy az ízek összeérjenek.