Vissza Email link
görögsaláta

Görögsaláta recept

A görögsalátához először az öntetet készítjük el. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot.
Majd az öntetet egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek benne.
A paradicsomot, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk.
Kimagozzuk az olívabogyót, ha szükséges, majd a többi zöldséggel összekeverjük.
Kis kockákra vágjuk a feta sajtot is, és a zöldségkeverék tetejére tesszük, majd az egészet megsózzuk picit.
Ezek után a salátát meglocsoljuk az öntettel, egyenletesen elosztva azt.
A legvégén az egészet óvatosan megkeverjük, hogy az öntet és a só rendesen elkeveredjen.
S végül egy-két órára hűtőbe tesszük az elkészült görögsalátát.
A görögsaláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 15 perc
Összes idő 15 perc
Fogás Köret, Saláták
Konyha Mediterrán
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • egy kisebb tál az salátaöntet elkészítéséhez
  • közepes tál a saláta összeállításához

A recept hozzávalói
  

  • 3 db paradicsom
  • 1 szál kígyóuborka
  • 2-3 fej lilahagyma
  • 20 dkg olívabogyó
  • 10-15 dkg fetasajt

A görögsaláta öntetéhez

  • 2 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé (vagy egy fél citrom leve)
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom (púpozott)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A görögsalátához először az öntetet készítjük el.
    Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot.
  • Majd az öntetet egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek benne az ízek.
  • A paradicsomot és az uborkát megmossuk, és apró kockákra vágjuk.
    A hagymát megpucoljuk, majd azt is apróra összevágjuk.
  • Az olívabogyóról leöntjük a levét, majd kimagozzuk, ha szükséges.
  • Ezután az olívabogyót a felaprított uborkával, a paradicsommal és a hagymával összekeverjük.
  • Végül kis kockákra felvágjuk a feta sajtot is, és a zöldségkeverék tetejére tesszük, s egy picit megsózzuk.
  • Végül a salátát egyenletesen elosztva meglocsoljuk az öntettel.
    A legvégén az egészet óvatosan megkeverjük, hogy az öntet és a só rendesen elkeveredjen. Ügyelve, hogy a fetasajt ne kenődjön szét.
  • Végül egy-két órára hűtőbe tesszük az elkészült görögsalátát, hogy az ízek összeérjenek.
A recept jellemzői ebéd receptek, egészséges ételek, gluténmentes, húsmentes ételek, laktózmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek, vega receptek