A gyümölcsleves elkészítéséhez először a főzővizet állítjuk össze. Egy közepes fazékba beletesszük a vizet, hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, a sót.Míg a víz felforr, s kifőnek a vízbe a fűszerek ízei, gyorsan megpucoljuk a gyümölcsöket. Mindenképp vágjuk ki az alma és a körte magházát.Amikor a gyümölcsöket megpucoltuk, egyből tegyük is bele a főzővízbe, hogy a megpucolt gyümölcsök ne barnuljanak meg.Míg a gyümölcsök megfőnek, a tejszínben elkeverjük a vanília pudingport. Majd a fazekat lehúzva a tűzhelyről hozzáadjuk a leveshez, s alaposan elkeverjük.Ezután megkóstoljuk az elkészült gyümölcslevest, s ha számunkra nem elegendően édes, kristálycukorral édesíthetünk még rajta.A gyümölcsleves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A gyümölcsleves elkészítéséhez egy közepes fazékba beletesszük a vizet, hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, a sót.
Míg a víz felforr, s kifőnek a vízbe a fűszerek ízei, gyorsan megpucoljuk a gyümölcsöket. Mindenképp vágjuk ki az alma és a körte magházát.
Amikor a gyümölcsöket megpucoltuk, egyből tegyük is bele a főzővízbe, hogy a megpucolt gyümölcsök ne barnuljanak meg.
Míg a gyümölcsök megfőnek, a tejszínben elkeverjük a vanília pudingport.
Amikor a gyümölcsök pár percig főttek, a fazekat lehúzva a tűzhelyről hozzáadjuk a leveshez a tejszínben elkevert pudingport, s alaposan elkeverjük.Hagyjuk egy picit a pudingport, hogy a vizet forrón megkösse.
Ezután megkóstoljuk az elkészült gyümölcslevest, s ha számunkra nem elegendően édes, kristálycukorral édesíthetünk még rajta.
Végül az elkészült gyümölcslevest hűtsük le, s esetleg kevés tejszínhabot rátéve tálaljuk.