A krumplikat alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük.Közben a hagymát is megpucoljuk, s karikára felszeljük.Amikor a krumpli megpuhult, a vizet leöntjük róla, s a krumplit melegen meghámozzuk.Az ecetet vízzel felhígítjuk, s cukorral megédesítjük.Majd a három komponenst összekeverjük, s az egészet betesszük 2-3 órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tetejére snidlinget (metélőhagymát) vagy petrezselymet tehetünk díszítésnek.A hagymás krumplisaláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A krumplit alaposan mossuk meg (az esetleges csírákat szedjük le), s tegyük egy közepes lábosba.
Adjunk hozzá 2-3 evőkanál sót, és annyi vizet, hogy alaposan elfedje.
Forraljuk fel a vizet a krumplival, majd a hőt visszavéve főzzük meg a krumplit 15 perc alatt.
Ha a villa már könnyen beleszúrható a krumpliba, öntsük le a krumpliról a vizet, s villára szúrva még melegen hámozzuk meg.
A saláta összeállítása
Míg a krumpli fő, a lila hagymát is meghámozzuk, és karikára felszeljük.
A vizet, a cukrot és az ecetet elkeverjük egymással. Kóstoljuk meg, s ha túl savanyúnak érezzük, egy kevés cukorral még lágyíthatunk az ecetes lé ízén.
Egy tálba tegyük a krumplit, rá a hagymát, hozzá kevés sót és borsot, plusz annyi ecetes lét, hogy rendesen az egészet elfedje.
Óvatosan forgassuk össze az egészet, ügyelve arra, hogy a krumpli ne törjön össze.(ha túl nagyoknak érezzük a krumpli darabjait, érdemes őket két-három fele szétvágni)
Tetejére tehetünk pár szál snidlinget vagy egy-két petrezselymet, majd az egészet tegyük hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek.