Az olajat kis lángon felmelegítjük, majd hozzáadjuk a cukort. Folyamatos keverés közben addig melegítjük, míg a cuk el nem kezd barnulni.Ekkor hozzáadjuk az előre lereszelt káposztát, a sót és a borsot, majd folyamatos keverés közben hagyjuk, hogy megfonnyadjon és levet eresszen.Közben kifőzzük a tésztát is, s mikor a tészta megfőtt és leszűrtük, hozzáadjuk a tésztához.Tetejét sóval, borssal vagy porcukorral megszórva tálaljuk.A káposztás tészta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Az édeskáposzta külső leveleit leszedjük, négyfelé vágjuk, s a torzsáját kivágjuk.A káposzta a többi részét lereszeljük, vagy apró csíkokra vágjuk.
A felaprított káposztát jó alaposan megsózzuk s összekeverjük, hogy elkezdjen levet engedni és összeesni.
Durván negyed óra után, amikor a káposzta levet engedett, kinyomkodjuk, hogy a levétől megszabadítsuk.
Amikor a káposztát kinyomkodtuk, akkor kezdjük el a cukrot az olajon pirítani kis lángon.
Amikor a cukor aranybarna színű lesz, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát.
Folyamatos kevergetés közben a káposztát megpirítjuk, amíg zsemleszínű nem lesz.
A tészta kifőzése
Miközben a káposzta pirul, feltehetjük a főzővizet forrni a tésztának.
Amikor a víz forr, sót adunk a vízhez, kevés olajat, s folyamatos kevergetés közben a tésztát is.Addig folytassuk a tészta kevergetését a főzővízben, amíg a víz újra el nem kezd forrni.
Amikor a tészta megfőtt, egyből szűrjük le.
Amikor a káposzta megpirul, adjuk hozzá a tésztát, s alaposan keverjük el őket egymással.
A recept jellemzői húsmentes ételek, laktózmentes ételek, vacsoraötletek, vega receptek