A füstölt húst felkockázzuk, s elkezdjük párolni a lábosban durván fél órán keresztül annyi vízben, mely épp ellepi.Időnként megkevergetve pótolva az elfőtt vizet. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, s a hús mellé rakjuk egészben, hogy belefőjön az íze.
A krumplit is megpucoljuk, centis kockákra vágjuk, s a babérlevelekkel és kevés sóval feltesszük főni. Akkor jó, ha a beleszúrt villa révén a krumpli két darabra esik szét.
Amikor a krumpli és a hús is megpuhult, az egészet összeöntjük (tehát nem szűrjük le a krumpli levét, megy bele az is a levesbe (!) ).
A tejfölt s a lisztet összekeverjük egy kisebb tálban csomómentesen (habarást készítünk).Az összeöntött hús és krumpli levéből hozzá teszünk 2 merőkanállal, s a tejfölös liszttel jól elkeverjük. Majd a habarást beleöntjük a levesbe, folyamatos kevergetés közben.
3-4 percig tovább főzzük a levest, hogy a habarástól besűrűsödjön.
Amikor elkészült a leves, kevés mustárral és ecettel tovább ízesíthetjük.