Vissza Email link
kuszkusz saláta

Kuszkusz saláta recept

A kuszkusz salátához forraljuk fel a vizet, s sózzuk meg, hogy kellemesen sós legyen.
A boltokban kapható előfőzött kuszkuszt keverjük hozzá, majd az egészet fedjük le. 10 perc alatt meg fog puhulni.
Közben a lilahagymát vágjuk nagyon apróra, tegyük hozzá az ecet, az olívaolajat, a sót és az őrölt borsot. Hagyjuk állni, amíg a többi hozzávalót előkészítjük, hogy a hagyma íze lágyabb legyen.
Majd apróra összevágjuk az uborkát, a paradicsomot, a kaliforniai paprikát, a petrezselymet és az olívabogyót.
S végül külön összevágjuk a fetasajtot is.
Amikor a kuszkusz megpuhult, villával fellazítjuk. Hozzáadjuk a hagymás öntetet, és a felaprított zöldségeket, s az egészet alaposan összekeverjük.
Végül a felkockázott fetasajtot egyenletesen szétoszlatjuk a saláta tetején, s pár órára hűtőbe tesszük, hogy a saláta ízei összeérjenek.
A kuszkusz saláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Főzés idő 10 perc
Összes idő 20 perc
Fogás Saláták
Konyha Mediterrán
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • Egy kisebb lábos (a forró vízhez)
  • egy kisebb tál (a hagymás öntetnek)
  • egy kisebb tál (a zöldségeknek)
  • egy kistányér (a fetasajt összevágásához)

A recept hozzávalói
  

A kuszkusz elkészítéséhez

  • 15 dkg kuszkusz (egy bögre)
  • 2,5 dl víz (egy bögre)
  • 1 teáskanál (csapott)

A hagymás öntethez

  • 1 fej lilahagyma (közepes)
  • 1 citrom héja
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál (csapott)
  • 1 evőkanál olívaolaj

A mediterrán zöldségkeverékhez

  • 1 darab paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg olívabogyó
  • 10 dkg fetasajt

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A kuszkusz salátához mérjük ki a vizet, adjunk hozzá annyi sót, hogy kellemesen sós íze legyen. Majd forraljuk fel.
  • A mikor a víz felforrt, a boltokban kapható előfőzött kuszkuszt keverjük hozzá.
    Majd az egészet fedjük le, s 10 perc alatt hagyjuk megpuhulni.
  • Amíg a víz felforr, a lilahagymát vágjuk nagyon apróra.
  • Majd keverjük össze az ecet, az olívaolajat, a sót és az őrölt borsot.
    Végül az öntethez keverjük hozzá a lilahagymát, s hagyjuk picit állni, hogy a hagyma íze lágyabb legyen a salátában.
  • Miután a kuszkuszt leforráztuk, apróra összevágjuk az uborkát, a paradicsomot, a kaliforniai paprikát, a petrezselymet és az olívabogyót.
  • S végül egy külön tányéron összevágjuk a fetasajtot is.

A kuszkusz saláta összeállítása

  • Amikor a kuszkusz megpuhult, villával fellazítjuk, hogy szemekre essen szét.
  • Majd hozzáadjuk a hagymás öntetet, és a felaprított zöldségeket, s az egészet alaposan összekeverjük.
    (A fetasajtot direktbe ne keverjük hozzá a salátához, mert a feta sajt túl lágy, s a keverés közben széteshet, elkenődhet.)
  • A végén a felkockázott fetasajtot egyenletesen szétoszlatjuk a saláta tetején, s pár órára hűtőbe tesszük, hogy a saláta ízei összeérjenek.
A recept jellemzői ebéd receptek, egészséges ételek, húsmentes ételek, laktózmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek, vega receptek