Zsírozzunk ki egy akkora tepsit, amibe a dagadó kényelmesen elfér (a maradék zsír maradjon a tepsiben.
Helyezzük el a dagadót a tepsibe a csontos oldalával lefele, s adjunk mellé 3 dl vizet. Az egészet pedig fedjük be alufóliával.
A töltött dagadó sütése kulcsfontosságú. Ahhoz, hogy alaposan átsüljön (és megpuhuljon) a dagadó legalább 1 ½ órán át kell sütni 160-180 fokon.Fontos! A sütés során ne használjunk légkeverést, mert az könnyen kiszáríthatja a dagadót. A sülthús akkor jó (puha és omlós), ha a beleszúrt villa könnyedén kihúzható, nem jön vele a hús is mindenestül.
A sütés végén vegyük le az alufóliát, és hagyjuk a zsírjára sülni a sütő lét.A végén a ress-sült íz az egész ételnek még egy plusz ízt fog kölcsönözni. Amikor a hús megsült, fordítsuk meg óvatosan a dagadót, s a húst egy késsel bemetszve a csontokat emeljük ki a sült részből (hidegen ez sokkal nehezebb!!!)
Várjuk meg, míg a májjal töltött dagadó kicsit kihűl, majd keresztbe vágva szeletenként tálaljuk rizzsel, petrezselymes krumplival vagy krumplipürével