A póréhagymát és a krumplit megmossuk.Ha a póréhagyma külső része száraz, azt leszedjük, majd a puha részét karikára felvágjuk.A krumplit meghámozzuk, s 1-2 centis kockákra felaprítjuk.A vajat kis lángon felolvasztjuk, majd a megtisztított és feldarabolt póréhagymát elkezdjük benne dinsztelni. 8-10 perc eltelte után, amikor a póréhagyma megfonnyadt, megszórjuk a hagymát liszttel s azt is picit megpirítjuk. Majd felöntjük az egészet alaplével. Hozzáadjuk a krumplit, borsozzuk, és ha szükséges, picit utána sózunk. Amikor a krumpli megpuhult, tejszínt adunk a leveshez, alaposan elkeverjük benne.Még egy utolsót forralunk a levesen, s melegen tálalhatjuk is, tetejére pár friss póréhagymát téve. A póréhagymaleves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A póréhagymát és a krumplit megmossuk.Ha a póréhagyma külső része száraz, azt leszedjük, majd a puha részét karikára felvágjuk.
A krumplit meghámozzuk, s 1-2 centis korckákra felaprítjuk.(felhasználásig víz alatt tartsuk, hogy ne barnuljon meg, mert a barna részek keserűek)
A vajat kis lángon felolvasztjuk, majd a megtisztított és feldarabolt póréhagymának a bő kétharmadát elkezdjük benne dinsztelni. Közben megsózzuk, hogy a hagyma levet eresszen.
8-10 perc eltelte után, amikor a póréhagyma megfonnyadt és a levét elfőtte, megszórjuk a hagymát liszttel.Alapos keverés mellett a lisztet picit megpirítjuk, majd az egészet felöntjük alaplével.
Ezután a leveshez hozzáadjuk a krumplit, megborsozzuk, és ha szükséges, picit utána sózunk.
Amikor a krumpli megpuhult, tejszínt adunk a leveshez, s alaposan elkeverjük benne.Még egy utolsót forralunk a levesen, hogy a tejszín és a leves ízei összefőljenek.
Az elkészült póréhagymaleves forrón tálaljuk, krutonnal vagy pirítóssal és reszelt sajttal.A leves tetejére a félretett póréhagymából teszünk pár karikával.