Vissza Email link
reteksaláta

Retek saláta egyszerűen

A reteksalátához egy csokor retket alaposan megmosunk, szárát és az elvékonyodó gyökérvéget levágjuk.
Ezután a a retkeket uborkareszelőn vékonyra lereszeljük, s egy tálba tesszük.
Tálalás előtt egy csipet sót adunk hozzá, s az egészet összekeverjük.
A retek saláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 5 perc
Összes idő 5 perc
Fogás Előétel, Saláták, Zöldséges ételek
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • uborkareszelő
  • közepes tál a saláta összeállításához

A recept hozzávalói
  

  • 1 csomó retek (5-6 darab)
  • 1 csipet

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A reteksalátához egy csokor retket alaposan megmosunk, szárát és az elvékonyodó gyökérvéget levágjuk.
  • Ezután a a retkeket uborkareszelőn vékonyra lereszeljük, s egy tálba tesszük.
  • Tálalás előtt egy csipet sót adunk a lereszelt retekhez, s az egészet összekeverjük.
A recept jellemzői egészséges ételek, gluténmentes, húsmentes ételek, laktózmentes ételek, reggeli receptek, tojásmentes, vacsoraötletek, vega receptek