A rukkola salátához a paradicsomot és a rukkolát megmossuk, a paradicsomot nagyobb darabokra felvágjuk.A magozott fekete olívabogyót a levéből kivesszük, lecsepegtetjük, s 2-3 milliméteres karikára vágjuk.A fetasajtot is kivesszük a levéből, s apró kockákra vágjuk.Az öntethez a fokhagymát is megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, s összekeverjük az olívaolajjal, a balzsamecettel, a citromlével.A rukkolát a paradicsomot, a felszeletelt olívabogyót összekeverjük, a tetején a fetasajtot szétterítjük, s végül az egészet leöntjük.Majd 2-3 órára hűtőbe tesszük az egészet, hogy az ízek picit összeérjenek. Tálalás előtt óvatosan még egyet keverünk az egészen, hogy az öntet egyenletesen eloszlassuk a az összetevőkön.Először megnézzük azt, hogyan lehet könnyedén elkészíteni a rukkolasalátát. S közben azt is megnézzük, hogy mire érdemes odafigyelni az elkészítés során.
A rukkola salátához a paradicsomot és a rukkolát megmossuk.A paradicsomot nagyobb darabokra felvágjuk. A nagyobb rukkola leveleket pedig félbe.
A magozott fekete olívabogyót a levéből kivesszük, lecsepegtetjük, s 2-3 milliméteres karikára vágjuk össze.
A fetasajtot is kivesszük a levéből, s apró kockákra vágjuk.
Az öntethez a fokhagymát is megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük.
A fokhagymához hozzátesszük egy kisebb tálba a s az olívaolajat, a balzsamecetet és a citromlevet.Majd alaposan összekeverjük őket, hogy egy homogén öntet kapjunk.
A rukkolát a paradicsomot, a felszeletelt olívabogyót összekeverjük, a tetején a fetasajtot szétterítjük.
Végül az összekevert zöldségeket leöntjük az elkészített öntettel.Majd 2-3 órára hűtőbe tesszük az egészet, hogy az ízek picit összeérjenek.
Tálalás előtt óvatosan még egyet keverünk az egészen, hogy az öntet egyenletesen eloszlassuk a az összetevőkön.