Vissza Email link
rukkola saláta

Rukkola saláta recept

A rukkola salátához a paradicsomot és a rukkolát megmossuk, a paradicsomot nagyobb darabokra felvágjuk.
A magozott fekete olívabogyót a levéből kivesszük, lecsepegtetjük, s 2-3 milliméteres karikára vágjuk.
A fetasajtot is kivesszük a levéből, s apró kockákra vágjuk.
Az öntethez a fokhagymát is megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, s összekeverjük az olívaolajjal, a balzsamecettel, a citromlével.
A rukkolát a paradicsomot, a felszeletelt olívabogyót összekeverjük, a tetején a fetasajtot szétterítjük, s végül az egészet leöntjük.
Majd 2-3 órára hűtőbe tesszük az egészet, hogy az ízek picit összeérjenek.
Tálalás előtt óvatosan még egyet keverünk az egészen, hogy az öntet egyenletesen eloszlassuk a az összetevőkön.
Először megnézzük azt, hogyan lehet könnyedén elkészíteni a rukkolasalátát. S közben azt is megnézzük, hogy mire érdemes odafigyelni az elkészítés során.
Előkészítési idő 4 perc
Összes idő 4 perc
Fogás Előétel, Saláták, Zöldséges ételek
Konyha Francia
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • fokhagymanyomó
  • közepes tál a saláta összeállításához

A recept hozzávalói
  

  • 10 dkg rukkola
  • 10 dkg fetasajt
  • 3-4 darab paradicsom
  • 2 fej lilahagyma

A saláta öntethez

  • ½ dl olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A rukkola salátához a paradicsomot és a rukkolát megmossuk.
    A paradicsomot nagyobb darabokra felvágjuk. A nagyobb rukkola leveleket pedig félbe.
  • A magozott fekete olívabogyót a levéből kivesszük, lecsepegtetjük, s 2-3 milliméteres karikára vágjuk össze.
  • A fetasajtot is kivesszük a levéből, s apró kockákra vágjuk.
  • Az öntethez a fokhagymát is megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük.
  • A fokhagymához hozzátesszük egy kisebb tálba a s az olívaolajat, a balzsamecetet és a citromlevet.
    Majd alaposan összekeverjük őket, hogy egy homogén öntet kapjunk.
  • A rukkolát a paradicsomot, a felszeletelt olívabogyót összekeverjük, a tetején a fetasajtot szétterítjük.
  • Végül az összekevert zöldségeket leöntjük az elkészített öntettel.
    Majd 2-3 órára hűtőbe tesszük az egészet, hogy az ízek picit összeérjenek.
  • Tálalás előtt óvatosan még egyet keverünk az egészen, hogy az öntet egyenletesen eloszlassuk a az összetevőkön.
A recept jellemzői ebéd receptek, egészséges ételek, gluténmentes, húsmentes ételek, reggeli receptek, tojásmentes, vacsoraötletek, vega receptek