A sárgarépát és fehérrépát megpucoljuk, s ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk fel őket.
A krumplit is megpucoljuk, és centis kockákra vágjuk.
Ha a nyers zöldbabot vettünk (pl. a piacon), akkor azt megmossuk, végeit levágjuk, s babot másfél centis darabokra felvágjuk.
Amikor a hús kezd megpuhulni (minimum egy óra után), beletesszük a krumplit, a sárgarépát, a fehérrépát és a zöldbabot is, hogy azok is megfőjenek.
Felengedjük a levest a maradék húsleves alaplével.
A tejfölben a lisztet csomómentesen elkeverjük (habarást készítünk).
A petrezselyemzöldet alaposan összevágjuk.
Amikor a leves már majdnem megfőtt, a habarásba 1-2 merőkanál főzőlevet teszünk, s a habarással jól elkeverjük.
Folyamatos kevergetés közben beleöntjük a habarást a levesbe, s egyenletesen elkeverjük benne.Hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, s 4-5 percig tovább főzzük a palóclevest, míg be nem sűrűsödik. Amikor a leves elkészült, egy fél citrom levét hozzáadjuk, hogy kiemelje a palócleves ízeit.