A tárkonyos raguleves elkészítésekor a zöldségeket és a húst megpucoljuk, centis kockákra vágjuk.A megtisztított hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, majd a húst és a zöldségeket.Amikor az egész megpirult, hozzáadjuk a fűszereket, s annyi vizet, hogy ellepje. Lassú tűzön az egészet megfőzzük.Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a főzőtejszínt, s felengedjük a levest. A tárkonyos raguleves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk.A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón.
A pulykamellet megmossuk és 2-3 centis kockákra felaprítjuk.
A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert megpucoljuk, s ugyancsak felkockázzuk.
Olajon (vagy zsíron) a hagymát megpirítjuk.
Amikor a hagyma üvegessé vált, lehúzzuk a tűzről, s hozzáadjuk a fűszerpaprikát (és a borsot). S jól átkeverjük, hogy megpiruljanak.Majd ugyan ezt megtesszük a fokhagymával is.
Ezután hozzáadjuk a hagymához a felkockázott húst, és visszatéve a tűzhelyre fehérre pirítjuk a húst is.(Közben egy kis levelet is engedni fog magából, hogy a fokhagyma és a paprika nem fog megégni.)
Amikor a hús kezd megpirulni, az egészhez hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, fehérrépát és a zellert, s azokat is megpirítjuk kicsit.
Ezután annyi vizet adunk a levesalaphoz, hogy az jól ellepje. Hozzáadjuk a sót, a tárkonyt, s az egészet puhára főzzük.
Amikor a hús megfőtt, hozzáadjuk a leveshez a tejszínt, s még annyi vizet, hogy egy híg levest kapjunk.Szükség esetén sóval, borssal utána ízesítünk.
A recept jellemzői ebéd receptek, gluténmentes, húsos ételek, tojásmentes, vacsoraötletek