Vissza Email link
tejfölös uborkasaláta

Tejfölös uborkasaláta recept

A tejfölös uborkasalátához az uborkát megmossuk, a fürtös uborkát meg is pucoljuk, majd uborkareszelőn lereszeljük.
A lereszelt uborkát kicsit megsózzuk, s alaposan átkeverjük, hogy sz uborka levet eresszen.
Míg a lereszelt uborka áll a sóban, a tejfölt összekeverjük a borssal, a cukorral, az ecettel és az áttört fokhagymával, s alaposan elkeverjük.
Az elkészült tejfölös öntet hozzákeverjük a lereszelt uborkára, s hagyjuk minimum fél órát állni a hűtőben, míg az ízek összeérnek.
Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk pirospaprikával.
A tejfölös uborkasaláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 9 perc
Összes idő 9 perc
Fogás Saláták, Zöldséges ételek
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • közepes tál a saláta összeállításához
  • fokhagymanyomó vagy reszelő

A recept hozzávalói
  

  • 60 dkg uborka
  • 1 kiskanál
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál ecet (10%-os)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csipet őrölt fekete bors (elhagyható)
  • 1 csipet fűszerpaprika (tálaláskor)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • Az uborkát megmossuk, a fürtös uborkát meg is pucoljuk, majd uborkareszelőn lereszeljük.
  • Kicsit megsózzuk, összekeverjük a lereszelt uborkával, s hagyjuk, hogy levet eresszen.
  • Míg a lereszelt uborka áll a sóban, a fokhagymát megpucoljuk.
    S áttörjük fokhagymanyomón, vagy lereszeljük apró lyukú reszelőn.
  • Ezután a tejfölt alaposan összekeverjük kevés őrölt borssal, a cukorral, az ecettel és az áttört fokhagymával.
  • Az elkészült tejfölös öntet hozzákeverjük a lereszelt uborkára, s hagyjuk minimum fél órát állni a hűtőben, míg az ízek összeérnek.
  • Tálaláskor a tejfölös uborkasalátát kisebb tálakba szedjük, s tetejüket megszórhatjuk pirospaprikával.
A recept jellemzői ebéd receptek, egészséges ételek, gluténmentes, húsmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek