A tenger gyümölcseit és a zöldségkeveréket forró vízben átöblítjük (külön-külön), hogy a jég lemenjen róla, s hogy könnyen felolvadjon.
A hagymákat megpucoljuk, és apró kockákra felaprítjuk.
A fokhagymákat is megpucoljuk, és egy fokhagymanyomón átpasszírozzuk.
Egy literes lábosban a vajat közepes lángon megolvasszuk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, hogy megpiruljon.
Amikor a hagyma megpirult, adjuk hozzá a vizet, a leveskockát, a tenger gyümölcsei keveréket, a tárkonyt, a kakukkfüvet, a metélőhagymát, a sót és borsot és a csilit.
Főzzük az egészet 25 percig, amíg a tenger gyümölcsei megfőnek (a tintahal fő meg a leglassabban).
Amíg fő a leves a petrezselyemzöldet vágjuk apróra, ami majd a végén kerül bele a levesbe.
Amikor a tintahal is megfőtt, adjuk hozzá az egészhez a zöldségkeveréket, s főzzük tovább az egészet még 5 percig.
A lisztet keverjük simára a tejszínnel egy kisebb tálban.Hígítsuk fel a leves levével, hogy könnyen folyóssá váljon, s öntsük hozzá az egészet a leveshez. További 5 perc főzés hatására a leves kicsit be fog sűrűsödni, s ekkor adjuk hozzá az alaposan összevágott petrezselyemzöldet