Vissza Email link
tenger gyümölcsei saláta

Tenger gyümölcsei saláta recept

A tenger gyümölcsei saláta egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel.
Felolvasszuk forró víz alatt a lefagyasztott kagylót, rákot és tintahalat, hozzáadjuk a többi összetevőt, s a végén az egészet jól összekeverjük.
A tenger gyümölcsei saláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Főzés idő 10 perc
Összes idő 20 perc
Fogás Előétel, Saláta
Konyha Mediterrán
Tálalás 4 főre

A recept hozzávalói
  

  • 60 dkg tenger gyümölcsei keverék (fagyasztott kagyló, rák és tintahal)
  • 1 darab citrom (nagy)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 szál bazsalikom
  • 1 dl olaj
  • 2 fej saláta
  • 2 evőkanál olívabogyó (paprikával töltött )
  • 2 darab lilahagyma (közepes)
  • 2 darab paradicsom (közepes)
  • 1 mokkáskanál
  • ½ mokkáskanál bors
  • 4-5 szelet füstölt lazac (vékony)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A salátákat leveleire bontva megmossuk, lecsöpögtetjük, majd ujjnyi széles csíkokra felvágjuk.
  • Az olajbogyókat félbevágjuk.
  • A lilahagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és gyűrűire szedjük.
  • A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, végül közepes kockákra vágjuk.
  • Ezután az olíva bogyót, a hagymát és a paradicsomot kissé megsózzuk, megborsozzuk, s az olaj egyik felével összekeverjük. 10 percig állni hagyjuk.
  • A fagyasztott tenger gyümölcseit forró vízzel leöblítjük, amitől könnyedén felolvad.
    Amikor felolvadt, a citromot kettévágjuk, s a tenger gyümölcseire facsarjuk.
    (Érdemes alaposan átkeverni, hogy a citrom mindenhova eljusson.)
  • A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen áttörjük, majd a fölaprított petrezselyemmel és a bazsalikommal az olíva olaj másik felében elkeverjük.
  • Tálaláskor a salátát négy fele osztjuk, ráhalmozzuk a felolvadt tenger gyümölcseit.
    Sózzuk, borsozzuk, s a fokhagymás olajjal meghintjük.
    A lilahagymás paradicsommal, illetve a felaprított lazaccal díszítjük
A recept jellemzői gluténmentes, húsos ételek, vacsoraötletek