Vissza Email link
aszalt szilvával töltött csirkemell

Aszalt szilvával töltött csirkemell recept

Az aszalt szilvával töltött csirkemell elkészítéséhez a csirkemelleket mossuk meg s csepegtessük le.
Fogjuk meg az egyik csirkemellet, tegyük fóliával fedett vágódeszkára, majd széltében vágjuk be. Csak annyira, hogy a húst ki lehessen nyitni, mintha könyv lenne.
Ezután a kihajtott hús tetejére is kerüljön egy réteg fólia, és óvatosan kiklopfoljuk.
Egy másik fóliát a dolgozófelületre teszünk, amire egymás mellé 5 szelet bacont kerül.
A baconre ráhelyezzük a kiklopfolt csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és reszelt sajtot szórunk rá. Erre kerül fel 5 szem aszalt szilva.
Majd az alufólia segítségével óvatosan feltekerjük úgy, hogy a baconszalonna kívülre essen.
A másik darab csirkemellel ugyan ezt tesszük az alapanyagok másik felével.
A feltekert csirkemelleket tepsibe tesszük, kevés zsiradékot teszünk hozzá, majd 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, s 35–45 perc alatt készre sütjük. 
Az aszalt szilvával töltött csirkemell hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 15 perc
Főzés idő 45 perc
Összes idő 1 óra
Fogás Sültek
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • Alufólia
  • húsklopfoló
  • Nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy jénai

A recept hozzávalói
  

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 10 szelet bacon szalonna
  • 10 szem aszalt szilva
  • 10 dkg sajt (Trappista, Edámi, Gouda, karaván)
  • napraforgóolaj (lehet olívaolaj vagy kókuszolaj is)
  • 1-1 csipet
  • 1-1 csipet őrölt fekete bors (elhagyható)
A recept jellemzői ebéd receptek, gluténmentes, húsos ételek, laktózmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek