Az aszalt szilvával töltött csirkemell elkészítéséhez a csirkemelleket mossuk meg s csepegtessük le.Fogjuk meg az egyik csirkemellet, tegyük fóliával fedett vágódeszkára, majd széltében vágjuk be. Csak annyira, hogy a húst ki lehessen nyitni, mintha könyv lenne. Ezután a kihajtott hús tetejére is kerüljön egy réteg fólia, és óvatosan kiklopfoljuk.Egy másik fóliát a dolgozófelületre teszünk, amire egymás mellé 5 szelet bacont kerül.A baconre ráhelyezzük a kiklopfolt csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és reszelt sajtot szórunk rá. Erre kerül fel 5 szem aszalt szilva. Majd az alufólia segítségével óvatosan feltekerjük úgy, hogy a baconszalonna kívülre essen.A másik darab csirkemellel ugyan ezt tesszük az alapanyagok másik felével.A feltekert csirkemelleket tepsibe tesszük, kevés zsiradékot teszünk hozzá, majd 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, s 35–45 perc alatt készre sütjük. Az aszalt szilvával töltött csirkemell hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!