Vissza Email link
avokádó saláta

Avokádósaláta recept

Az avokádó salátához először az öntetet készítjük el, ami az olívaolaj, a citromlé, a só és a bors összekeverését jelenti. 
Ezután egy lilahagymát megpucoljuk, vékony karikára vágunk, kézzel a karikákat kisebb részekre szedjük, s hozzákeverjük az öntethez.
Ezután megmossuk a paprikát, a paradicsomot, az kígyóuborkát és a bazsalikomot. Majd apróra összevágjuk őket, hozzáadjuk a fenyőmagot, majd az egészet összekeverjük.
Az avokádót meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, s leszedjük magjáról. Majd vékony szeleteket vágunk belőle.
A zöldségekhez hozzáadjuk az avokádót, óvatosan összekeverjük, majd az öntet is hozzáadjuk.
A jégsalátát is megmossuk, s kisebb darabokra tépjük. Tálaláskor az elkészült avokádó salátát a tányérra helyezett jégsalátákra tesszük.
Az avokádósaláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Összes idő 10 perc
Fogás Saláták
Konyha Mediterrán
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • közepes tál a saláta összeállításához

A recept hozzávalói
  

A salátaöntethez

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl extraszűz olívaolaj
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 fej lilahagyma

A salátához

  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 5 darab paradicsom (közepes)
  • 1 kígyóuborka
  • 10 dkg olívabogyó
  • 3 avokádó
  • fél fej jégsaláta
  • 1 csokor bazsalikom (friss)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • Az avokádó saláta öntetéhez összekeverjük az olívaolajat, egy citrom levét, a sót és a borsot. 
    Cél az, hogy egy homogén masszát kapjunk a végén.
  • Ezután a lilahagymát megpucoljuk, vékony karikára vágunk, kézzel a karikákat kisebb részekre szedjük, s hozzákeverjük az öntethez.
  • Ezután megmossuk a paprikát, a paradicsomot, az kígyóuborkát és a bazsalikomot.
    Majd apróra összevágjuk őket, hozzáadjuk a fenyőmagot, s alaposan összekeverjük az egészet.
  • Az avokádót meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, s leszedjük magjáról.
    Majd vékony szeleteket vágunk belőle, melyeket a vékony és a vastag rész határánál kettévágunk.
  • A zöldségekhez hozzáadjuk az avokádót, óvatosan összekeverjük, majd az öntet is hozzákeverjük.
    Fontos: Ne várjunk az avokádósaláta összeállításával, mert az öntet hiányában a felszelt avokádó könnyen elkezd barnulni.
  • A jégsalátát is megmossuk, s kisebb darabokra tépjük.
  • Tálaláskor az elkészült avokádó salátát a tányérra helyezett jégsalátákra tesszük.
A recept jellemzői ebéd receptek, egészséges ételek, gluténmentes, húsmentes ételek, laktózmentes ételek, reggeli receptek, tojásmentes, vacsoraötletek, vega receptek