Az avokádó salátához először az öntetet készítjük el, ami az olívaolaj, a citromlé, a só és a bors összekeverését jelenti. Ezután egy lilahagymát megpucoljuk, vékony karikára vágunk, kézzel a karikákat kisebb részekre szedjük, s hozzákeverjük az öntethez.Ezután megmossuk a paprikát, a paradicsomot, az kígyóuborkát és a bazsalikomot. Majd apróra összevágjuk őket, hozzáadjuk a fenyőmagot, majd az egészet összekeverjük.Az avokádót meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, s leszedjük magjáról. Majd vékony szeleteket vágunk belőle.A zöldségekhez hozzáadjuk az avokádót, óvatosan összekeverjük, majd az öntet is hozzáadjuk.A jégsalátát is megmossuk, s kisebb darabokra tépjük. Tálaláskor az elkészült avokádó salátát a tányérra helyezett jégsalátákra tesszük.Az avokádósaláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Az avokádó saláta öntetéhez összekeverjük az olívaolajat, egy citrom levét, a sót és a borsot. Cél az, hogy egy homogén masszát kapjunk a végén.
Ezután a lilahagymát megpucoljuk, vékony karikára vágunk, kézzel a karikákat kisebb részekre szedjük, s hozzákeverjük az öntethez.
Ezután megmossuk a paprikát, a paradicsomot, az kígyóuborkát és a bazsalikomot. Majd apróra összevágjuk őket, hozzáadjuk a fenyőmagot, s alaposan összekeverjük az egészet.
Az avokádót meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, s leszedjük magjáról. Majd vékony szeleteket vágunk belőle, melyeket a vékony és a vastag rész határánál kettévágunk.
A zöldségekhez hozzáadjuk az avokádót, óvatosan összekeverjük, majd az öntet is hozzákeverjük.Fontos: Ne várjunk az avokádósaláta összeállításával, mert az öntet hiányában a felszelt avokádó könnyen elkezd barnulni.
A jégsalátát is megmossuk, s kisebb darabokra tépjük.
Tálaláskor az elkészült avokádó salátát a tányérra helyezett jégsalátákra tesszük.