A besamelmártás alapja egy vajas rántás.Amikor a liszt elkezd barnulni, egy hírtelen mozdulattal hozzáöntjük az előmelegített tejet.Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.S a végén az egészet 8-10 percig kis lángon főzzük, hogy a liszt megfőjön, s a rántás besűrűsödjön.A besamel mártás hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Tejet felmelegítjük egy nyeles lábosban. Akkor hagyjuk abba a melegítést, amikor kezd feljönni a teteje.
Egy lábosban melegítsük fel a vajat, majd amikor megolvadt, adjuk hozzá a lisztet.Folyamatos kevergetés közben pirítsok meg picit a lisztet
Amikor a liszt kezd barnulni, az előremelegített tejet egy hírtelen mozdulattal öntjük hozzá, s keverjük át az egészet (kicsit forrni fog, ettől nem lesz csomós)
8-10 perc után az egész be fog sűrűsödni, akkor lesz kész.