Vissza Email link
besamel mártás

Besamel mártás recept

A besamelmártás alapja egy vajas rántás.
Amikor a liszt elkezd barnulni, egy hírtelen mozdulattal hozzáöntjük az előmelegített tejet.
Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
S a végén az egészet 8-10 percig kis lángon főzzük, hogy a liszt megfőjön, s a rántás besűrűsödjön.
A besamel mártás hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Főzés idő 20 perc
Összes idő 20 perc
Fogás Rakott ételek
Konyha Francia
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • nyeles lábos
  • Egy kisebb lábos

A recept hozzávalói
  

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • szerecsendió (ízlés szerint)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • Tejet felmelegítjük egy nyeles lábosban. Akkor hagyjuk abba a melegítést, amikor kezd feljönni a teteje.
  • Egy lábosban melegítsük fel a vajat, majd amikor megolvadt, adjuk hozzá a lisztet.
    Folyamatos kevergetés közben pirítsok meg picit a lisztet
  • Amikor a liszt kezd barnulni, az előremelegített tejet egy hírtelen mozdulattal öntjük hozzá, s keverjük át az egészet
    (kicsit forrni fog, ettől nem lesz csomós)
  • 8-10 perc után az egész be fog sűrűsödni, akkor lesz kész.
A recept jellemzői húsmentes ételek, tojásmentes