Az Orly csirkemellhez a csirkemelleket felszeleteljük, fokhagymás-sós tejbe áztatjuk 1 éjszakára, vagy legalább néhány órára. A csirkemell darabok kisütéshez a tésztához kézi habverővel a tojások sárgájából, sóval, sörrel, olajjal és liszttel sűrű palacsintatészta állagú masszát készítünk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a masszához óvatosan, a habot minél kevésbé összetörve.A csirkemell szeleteket a fokhagymás-tejes pácból kivéve lecsepegtetjük, majd az elkészítettmasszába belemártjuk.Majd közepesen forró, bő olajban 10-12 perc alatt, több részletben pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, felitatva róla az olajat. Az elkészült Orly csirkemelleket párolt zöldséggel, sajt martassál, és párolt rizzsel kínálhatjuk.Az Orly csirkemell hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Az Orly csirkemellhez a csirkemelleket megmossuk, majd felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre.
A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttőrjük (vagy lereszeljük).Majd tejjel és sóval alaposan elkeverjük.
Ezek után a csirkemell szeleteket beletesszük a fokhagymás-sós tejbe, s hűtőben hagyjuk egy éjszakára, hogy magába szívja a tej ízanyagait és a sót.
Másnap a csirkemell darabok kisütéshez sörtésztát készítünk.Kézi habverővel a tojások sárgájából, sóval, sörrel, olajjal és liszttel sűrű palacsintatészta állagú masszát készítünk.
A tojásfehérjét egy másik tálban egy csipet sóval kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a masszához óvatosan, a habot minél kevésbé összetörve.
A csirkemell szeleteket a fokhagymás-tejes pácból kivéve lecsepegtetjük.Majd az elkészítettmasszába belemártjuk őket úgy, hogy mindenhol rátapadjon a tészta a húsra.
A sörtésztában megforgatott csirkemell szeleteket közepesen forró (150-170 fokos) olajban 10-12 perc alatt pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, felitatva róla az olajat.
A recept jellemzői ebéd receptek, húsos ételek, vacsoraötletek