Vissza Email link
csirkemell Orly módra

Csirkemell Orly módra (recept)

Az Orly csirkemellhez a csirkemelleket felszeleteljük, fokhagymás-sós tejbe áztatjuk 1 éjszakára, vagy legalább néhány órára.
A csirkemell darabok kisütéshez a tésztához kézi habverővel a tojások sárgájából, sóval, sörrel, olajjal és liszttel sűrű palacsintatészta állagú masszát készítünk.
A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a masszához óvatosan, a habot minél kevésbé összetörve.
A csirkemell szeleteket a fokhagymás-tejes pácból kivéve lecsepegtetjük, majd az elkészítettmasszába belemártjuk.
Majd közepesen forró, bő olajban 10-12 perc alatt, több részletben pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, felitatva róla az olajat.
Az elkészült Orly csirkemelleket párolt zöldséggel, sajt martassál, és párolt rizzsel kínálhatjuk.
Az Orly csirkemell hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Főzés idő 25 perc
Összes idő 35 perc
Fogás Sültek
Konyha Francia
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • közepes méretű, jól zárható tál
  • közepes tál (a masszához)

A recept hozzávalói
  

  • 60-70 dkg csirkemell filé (felezett)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tej
  • bors
  • 3 dl sör (világos)
  • 20 dkg liszt
  • 1 kiskanál (csapott)
  • 3-5 dl napraforgóolaj (a kisütéshez)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • Az Orly csirkemellhez a csirkemelleket megmossuk, majd felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre.
  • A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttőrjük (vagy lereszeljük).
    Majd tejjel és sóval alaposan elkeverjük.
  • Ezek után a csirkemell szeleteket beletesszük a fokhagymás-sós tejbe, s hűtőben hagyjuk egy éjszakára, hogy magába szívja a tej ízanyagait és a sót.
  • Másnap a csirkemell darabok kisütéshez sörtésztát készítünk.
    Kézi habverővel a tojások sárgájából, sóval, sörrel, olajjal és liszttel sűrű palacsintatészta állagú masszát készítünk.
  • A tojásfehérjét egy másik tálban egy csipet sóval kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a masszához óvatosan, a habot minél kevésbé összetörve.
  • A csirkemell szeleteket a fokhagymás-tejes pácból kivéve lecsepegtetjük.
    Majd az elkészítettmasszába belemártjuk őket úgy, hogy mindenhol rátapadjon a tészta a húsra.
  • A sörtésztában megforgatott csirkemell szeleteket közepesen forró (150-170 fokos) olajban 10-12 perc alatt pirosra sütjük. 
    Papírtörlőre szedjük, felitatva róla az olajat.
A recept jellemzői ebéd receptek, húsos ételek, vacsoraötletek