A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra felvágjuk.
A paprikát és a paradicsomot megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot a szár végénél félbevágjuk, s a kocsányhoz kapcsolódó fehér (ízetlen) részt kivágjuk. Majd az egészet apróra összevágjuk. A csirkemellet is feldaraboljuk apró kockákra.
A lábosban az olajon elkezdjük megpirítani a felkockázott hagymát.
Amikor a hagyma elkezd üvegesedni, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát, és néhány percig pároljuk.
Amikor a paradicsom és a paprika kezdi elfőni a levét, megszórjuk pirospaprikával, s jól átkeverjük, hogy az is egy picit megpiruljon.
Majd jöhet a csirkemell is, amit addig pirítsunk, míg ki nem fehéredik.
Ekkor felengedjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Sózzuk s borsozzuk.
Bő fél órán keresztül pároljuk először fedő alatt közepes lángon, majd amikor kezd a hús megpuhulni, hagyjuk, hogy a levét elfője.
Tésztával, rizzsel, főtt krumplival tálalhatjuk. Savanyúságként csalamádét, csemegeuborkát vagy káposztasalátát adhatunk hozzá.