Először a sajto(ka)t lereszeljük.
Majd bekapcsoljuk a sütőt, hogy mire összeállítottuk a csőben sült karfiolt, már 200 fokos legyen.
Ezután a vajat egy lábasban megmelegítjük, rászórjuk a lisztet, majd világosra pirítjuk.
Amikor a liszt világosra pirult, hozzáöntjük a tejet, és kb. 5 percig kevergetve híg besamel mártást készítünk.
Amikor a besamel kezd besűrűsödni, a lereszelt sajt felét hozzákeverjük a tojássárgájával együtt.
A besamelmártás ízét a legvégén sóval, borssal, szerecsendióval és kevés tejföllel tesszük teljessé.
A kihűlt karfiol rózsákat kivajazott és prézlivel meghintett sütőedénybe tesszük, és elosztjuk rajta az elkészült besamelmártást.
A tetejére szétosztjuk a reszelt sajt második felét, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig pirulásig sütjük.