A grillcsirke elkészítéséhez először bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.
Amíg a sütő bemelegszik, az egész csirkét kívül-belül jól megmossuk, majd csepegtessük le alaposan.
Pucoljuk meg és törjük át a fokhagymát, keverjünk hozzá oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet a borsot egy tálkában.
A csirkét ezután sózzuk meg alaposan úgy, hogy a belsejébe is jusson.
Egy kis serpenyőben picit felolvasztunk vajat, és bekenjük vele alaposan a csirkét.
Majd az előkészített fokhagymás-fűszeres keverékkel bedörzsöljük a csirkét úgy, hogy a bőre alá is jusson belőle.
Ezután az előkészített csirkét tepsibe tesszük, s a tepsit pedig a menet közben felforrósodott sütőbe.
A sülés közben negyed óránként fordítsuk meg a csirkét, s locsoljuk meg a kisült zsiradékkal egy öblösebb kanál segítségével.
Másfél óra alatt a csirke bőre aranybarnára fog pirulni, s a hús mindenütt meg fog sülni rendesen (még a csontok mellett is).