A grillezett csirkemellhez először kapcsoljuk be a grillt közepes fokozaton, hogy rendesen bemelegedjen.A csirkemell fűszerezéséhez egy kis tálban keverjük össze a tengeri sót, a borsot, a koriandert, a fokhagymát, és a köményt az olívaolajjal.A csirkemelleket mossuk meg, s egy éles késsel hosszába vágjuk ketté.Amikor a grill bemelegedett, az olajos-fűszeres pácba mártsuk bele a csirkemell szeleteket, s dörzsöljük bele alaposan csirkemell szeletek mindkét oldalába. Ezután a csirkemell szeleteket tegyük a grillbe, mindegyik oldalukat 5-7 percig süssük. Akkor sült át rendesen, ha már nem rózsaszínes a csirkemell hús belseje sem (nem lesz sem nyers, sem száraz).A grillezett csirkemell hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, valamint a hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A grillezett csirkemell elkészítéséhez először kapcsoljuk be a grillt 170 °C-ra, hogy rendesen bemelegedjen.
A fokhagymagerezdet megpucoljuk, s fokhagymanyomón áttőrjük.
Az áttőrt fokhagymához egy kisebb tálban hozzákeverjük az olívaolajat, a tengeri sót, a borsot, az őrölt koriandert és az őrölt köményt.
A csirkemelleket mossuk meg, s egy éles késsel hosszában vágjuk ketté.
Amikor a grill bemelegedett, az olajos-fűszeres pácba belemártjuk a csirkemell szeleteket, s alaposan bedörzsöljük a páccal a csirkemell szeletek mindkét oldalát.
Ezután a csirkemell szeleteket betesszük a grillbe, s mind a két oldalát átsüssük 5-7 perc alatt. Akkor sült át rendesen a csirkemell, ha már nem rózsaszínes a csirkemell hús belseje sem (nem lesz sem nyers, sem száraz).