Vissza Email link
grillezett csirkemell

Grillezett csirkemell recept

A grillezett csirkemellhez először kapcsoljuk be a grillt közepes fokozaton, hogy rendesen bemelegedjen.
A csirkemell fűszerezéséhez egy kis tálban keverjük össze a tengeri sót, a borsot, a koriandert, a fokhagymát, és a köményt az olívaolajjal.
A csirkemelleket mossuk meg, s egy éles késsel hosszába vágjuk ketté.
Amikor a grill bemelegedett, az olajos-fűszeres pácba mártsuk bele a csirkemell szeleteket, s dörzsöljük bele alaposan csirkemell szeletek mindkét oldalába. 
Ezután a csirkemell szeleteket tegyük a grillbe, mindegyik oldalukat 5-7 percig süssük. Akkor sült át rendesen, ha már nem rózsaszínes a csirkemell hús belseje sem (nem lesz sem nyers, sem száraz).
A grillezett csirkemell hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, valamint a hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Főzés idő 20 perc
Összes idő 30 perc
Fogás Főétel, Sültek
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • szélesebb pengéjű kés
  • egy kisebb tál
  • fokhagymanyomó
  • húscsipesz

A recept hozzávalói
  

  • 4 darab csirkemell filé (felezett)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • ½ teáskanál őrölt koriander
  • ½ teáskanál füstölt pirospaprika
  • ½ teáskanál tengeri só
  • 2 csipet bors (fekete, fehér, tarka)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A grillezett csirkemell elkészítéséhez először kapcsoljuk be a grillt 170 °C-ra, hogy rendesen bemelegedjen.
  • A fokhagymagerezdet megpucoljuk, s fokhagymanyomón áttőrjük.
  • Az áttőrt fokhagymához egy kisebb tálban hozzákeverjük az olívaolajat, a tengeri sót, a borsot, az őrölt koriandert és az őrölt köményt.
  • A csirkemelleket mossuk meg, s egy éles késsel hosszában vágjuk ketté.
  • Amikor a grill bemelegedett, az olajos-fűszeres pácba belemártjuk a csirkemell szeleteket, s alaposan bedörzsöljük a páccal a csirkemell szeletek mindkét oldalát. 
  • Ezután a csirkemell szeleteket betesszük a grillbe, s mind a két oldalát átsüssük 5-7 perc alatt.
    Akkor sült át rendesen a csirkemell, ha már nem rózsaszínes a csirkemell hús belseje sem (nem lesz sem nyers, sem száraz).
A recept jellemzői ebéd receptek, egészséges ételek, gluténmentes, húsos ételek, laktózmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek