A krumplit megmossuk, meghámozzuk, 1-2 centis kockákra összevágjuk.Ezután enyhén sós vízben a krumplit puhára főzzük, majd leszűrjük.Amíg a krumpli megfő, a hagymát megtisztítjuk, s apróra összevágjuk. Amikor a krumplit leszűrtük, egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, majd a felaprított hagymát megsütjük rajta, amíg szép színt kap.Majd hozzáadjuk a főtt krumplit, majd megszórjuk az őrölt borssal és ízlés szerint sóval. Ezután a krumplit beleforgatjuk a hagymás zsírba, majd egy krumplinyomóval beletőrjük a krumplit a zsírba.Ha túl száraznak találjuk, akkor teszünk alá még egy kevés zsiradékot.A hagymás tört krumpli hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A krumplit megmossuk, meghámozzuk, s 1-2 centis kockákra összevágjuk.
Az összevágott krumplit egy kisebb lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megsózzuk, s bő negyed óra alatt megfőzzük.Ha levét forrja, menet közben a vizet pótoljuk.
Amíg a krumpli megfő, a hagymát megtisztítjuk, s apróra összevágjuk.
Amikor a krumplit leszűrtük, egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt.A zsírhoz hozzáadjuk a felaprított hagymát, s aranybarnára sütjük.
Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a főtt krumplit, megszórjuk kevés őrölt borssal és ízlés szerint sóval.Majd az egészet jól összekeverjük.
Végül az egészet egy krumplinyomóval jól összetőrjük, míg az egésznek nem lesz egy picit pépes állaga.