Vissza Email link
majonéz

Házi majonéz recept

A tojásokat beletesszük egy turmixgépbe, hozzáadjuk a sót, a borsot és a mustárt, majd jól elkeverjük őket.
Amikor a tojást felvertük, hozzáadjuk fél citrom levét, s azzal is elkeverjük.
Majd több részletben hozzáadjuk az olajat, s krémes állagúra keverjük az egészet.
A végén kevés cukorral megédesítjük.
A házi majonéz hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Főzés idő 5 perc
Összes idő 5 perc
Konyha Francia, Magyar

Eszközök

  • Turmixgép

A recept hozzávalói
  

  • 1 darab tojás
  • 2 darab tojás sárgája
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál (csapott)
  • 1 csipet bors
  • fél citrom leve
  • 3 dl napraforgó olaj
  • ½ dl olívaolaj
  • 1-2 csipet cukor

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A tojást a tojássárgáját, a sót, a borsot és a mustárt beletesszük a turmixképbe, s alaposan felverjük.
  • Majd hozzáadjuk a fél citrom levét, s azt is elkeverjük benne.
  • Az utolsó lépésben hozzáadjuk a napraforgó olajat és az olívaolajat, lassan, folyamatos keverés mellet, több részletben.
    Cél az egyenletes összekeverés, amihez a különböző jellegű anyagoknak időre van szüksége.
  • A végén az egészben elkeverünk 1-2 csipet cukrot.
A recept jellemzői húsmentes ételek, laktózmentes ételek