A tojásokat beletesszük egy turmixgépbe, hozzáadjuk a sót, a borsot és a mustárt, majd jól elkeverjük őket.Amikor a tojást felvertük, hozzáadjuk fél citrom levét, s azzal is elkeverjük.Majd több részletben hozzáadjuk az olajat, s krémes állagúra keverjük az egészet.A végén kevés cukorral megédesítjük.A házi majonéz hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A tojást a tojássárgáját, a sót, a borsot és a mustárt beletesszük a turmixképbe, s alaposan felverjük.
Majd hozzáadjuk a fél citrom levét, s azt is elkeverjük benne.
Az utolsó lépésben hozzáadjuk a napraforgó olajat és az olívaolajat, lassan, folyamatos keverés mellet, több részletben.Cél az egyenletes összekeverés, amihez a különböző jellegű anyagoknak időre van szüksége.
A végén az egészben elkeverünk 1-2 csipet cukrot.
A recept jellemzői húsmentes ételek, laktózmentes ételek