A hurkát és kolbászt tepsibe helyezzük, megszurkáljuk a tetejét, kevés vizet és egy kevés zsírt teszünk alája.Előmelegített 160-180 fokos sütőbe tesszük, és 30-40 percig sütjük.A végeredmény garantáltan finom lesz. Ehetjük kenyérrel vagy tört krumplival, hozzá csemegeuborkát vagy káposztasalátát tálalva.A hurka és kolbász sütés hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A sütéshez tegyük a hurkát vagy a kolbászt a tepsibe. Figyeljünk arra, hogy ne érjenek össze, s a behelyezés után vékony tűvel vagy villával szurkáljuk be a tetejüket, nehogy kirepedjenek.
A behelyezés után tegyünk a tepsibe kevés vizet és zsírt, hogy amíg a hurka vagy a kolbász nem engedi ki magából a zsírját, ne tapadjon le az aljára (mert kiszedésnél könnyen szétszakad).
Majd az egészet tegyük 30-40 percre 160-180 fokra előmelegített sütőbe.
Akkor jó, ha a villába könnyedén beletudjuk nyomni a hurkába/kolbászba.