Vissza Email link
hurka és kolbász

Hurka és kolbász sütése

A hurkát és kolbászt tepsibe helyezzük, megszurkáljuk a tetejét, kevés vizet és egy kevés zsírt teszünk alája.
Előmelegített 160-180 fokos sütőbe tesszük, és 30-40 percig sütjük.
A végeredmény garantáltan finom lesz.
Ehetjük kenyérrel vagy tört krumplival, hozzá csemegeuborkát vagy káposztasalátát tálalva.
A hurka és kolbász sütés hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Főzés idő 40 perc
Összes idő 50 perc
Fogás Egytálételek, Sültek
Konyha Magyar

Eszközök

  • Nagyobb méretű, magas falú tepsi

A recept hozzávalói
  

  • 60 dkg hurka vagy kolbász
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál zsír

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A sütéshez tegyük a hurkát vagy a kolbászt a tepsibe.
    Figyeljünk arra, hogy ne érjenek össze, s a behelyezés után vékony tűvel vagy villával szurkáljuk be a tetejüket, nehogy kirepedjenek.
  • A behelyezés után tegyünk a tepsibe kevés vizet és zsírt, hogy amíg a hurka vagy a kolbász nem engedi ki magából a zsírját, ne tapadjon le az aljára (mert kiszedésnél könnyen szétszakad).
  • Majd az egészet tegyük 30-40 percre 160-180 fokra előmelegített sütőbe.
  • Akkor jó, ha a villába könnyedén beletudjuk nyomni a hurkába/kolbászba.
A recept jellemzői gluténmentes, húsos ételek, laktózmentes ételek, reggeli receptek, tojásmentes, vacsoraötletek