Apróra vágott hagymát olajon kicsit megfuttatjuk.Amikor a hagyma már kezd üvegesedni, ráborítjuk az előző este beáztatott babot az áztató levével együtt. Hozzátesszük az összevágott füstölt húst s a babérlevelet, s közepes lángon elkezdjük főzni.Közben a savanyú káposztát picit átmossuk, lecsöpögtetjük, s kicsit összevagdossuk, hogy rövidebbek legyenek a káposzta csíkjai. Amikor a bab már félig megfőtt, akkor hozzá tesszük a káposztát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy sűrű leves legyen majd belőle.Míg készre fő a bab és a káposzta, addig a tejfölt alaposan kikeverjük a liszttel. Amikor a bab, a hús és a káposzta is megpuhult, akkor a tejföllel behabarjuk a levest.Végül még forralunk az egészen egyet, hogy a leves besűrűsödjön, s utána már tálalhatjuk is.A káposztás bableves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A káposztás bableveshez a babot előző este beáztatjuk.
Másnap a hagymát megpucoljuk, s apró kockákra vágjuk.
A lábos alján megmelegítjük az olajat, s rádobjuk a hagymát.Folyamatos kevergetés közben a hagymát picit megpirítjuk, amíg üvegessé nem válik.
Amikor a hagyma már kezd üvegesedni, ráborítjuk az előző este beáztatott babot az áztató levével együtt. Hozzátesszük az összevágott füstölt húst s a babérlevelet, s annyi vizet, mely rendesen ellepi. Közepes lángon elkezdjük főzni az egészet.
Míg fő a bab és a csülök, a savanyú káposztát picit átmossuk, lecsöpögtetjük, s kicsit összevagdossuk, hogy rövidebbek legyenek a káposzta csíkjai.
Durván egy óra elteltével, amikor a bab már félig megfőtt,hozzá tesszük a babhoz káposztát is. Felöntjük a víz maradékával, hogy a végén egy sűrű levest kapjunk.
Míg készre fő a bab és a káposzta, addig a tejfölt alaposan kikeverjük a liszttel.
Amikor a bab, a hús és a káposzta is megpuhult, a főzőléből hozzáadunk a kikevert tejfölhöz, s azzal is kikeverjük.Majd az egészet hozzáadjuk a leveshez, folyamatos kevergetés közben.
Végül még forralunk a levesen még egyet, hogy a lisztes-tejfölös habarástól besűrűsödjön.