Vissza Email link
kaszinótojás

Kaszinótojás recept

A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután megpucoljuk őket, hosszában ketté vágjuk, s a sárgáját egy kis tálba kikanalazzuk és villával összetörjük.
Közben a vajat habosra kikeverjük, hozzáadjuk a villával összetört tojássárgáját, s alaposan összekeverjük őket.
Majd a készülő krémhez hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a fehérborsot, és a sót, s az egészet alaposan összekeverjük.
A kész masszát visszakanalazzuk a félbe vágott tojások üregébe, majd egy tálba tesszük őket egymás mellé.
2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém összetevőinek ízei összeérjenek.
Franciasalátával tálaljuk.
A kaszinótojás hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 25 perc
Hűtőben pihentetés 2 óra
Összes idő 2 óra 25 perc
Fogás Egytálételek, Saláták
Konyha Francia, Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • Egy kisebb lábos (a tojások megfőzéséhez)
  • közepes tál a saláta összeállításához

A recept hozzávalói
  

  • 8 darab tojás
  • víz (a tojás megfőzéséhez)
  • 1 evőkanál (a tojás főző vízbe)
  • 7 dkg vaj
  • ½ kiskanál fehérbors
  • ½ kiskanál
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 evőkanál majonéz
  • fűszerpaprika (a megtöltött kaszinótojások tetejére)
  • petrezselyemzöld (a kaszinótojások díszítésére)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A tojásokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni egy kanál sót hozzátéve a főzővízhez.
    Cél, hogy kemény főtt tojást kapjunk a végén, amihez a forrástól számítva 10 percig kell főzni a tojásokat.
  • Amikor a tojások megfőttek, hagyjuk kihűlni.
    A kihűlt tojásokat megpucoljuk, hosszában ketté vágjuk. A sárgáját egy kis tálba kikanalazzuk és villával összetörjük.
  • Közben a vajat habosra kikeverjük, hozzáadjuk a villával összetört tojássárgáját, s alaposan összekeverjük őket.
  • A készülő krémhez hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a fehérborsot, és a sót, s az egészet alaposan összekeverjük.
    Cél, hogy egy homogén masszát kapjunk.
  • A kész masszát visszakanalazzuk a félbe vágott tojások üregébe. A massza kicsit lógjon ki a tojásból, hogy az összes massza rákerülhessen a tojásokra.
  • A megtöltött tojásokat egy tálra tesszük. A tetejüket megszórhatjuk kevés fűszerpaprikával, s esetleg díszíthetjük friss petrezselyemzölddel.
  • Amikor elkészültünk a töltéssel, az egészet 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém összetevőinek ízei összeérjenek.
  • A kész kaszinótojást franciasalátával tálaljuk.
A recept jellemzői gluténmentes, húsmentes ételek, vacsoraötletek, vega receptek