A korhelyleveshez a hagymákat megtisztítjuk, a szalonnával együtt felkockázzuk. Egy lábasban megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát. Félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával, s picit megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az átmosott és apróra felvágott savanyú káposztát. Visszatesszük a tűzre, s pár percig folyamatosan kevergetjük, hogy a káposzta megpiruljon.Ezután az egészet felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket. Felforraljuk, majd kis lángon 15 percig főzzük. Közben a kolbászt meghámozzuk, felkarikázzuk. A füstölt húst is felaprítjuk, majd mindkettőt a leveshez adjuk. Amikor a hús kezd megpuhulni, a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd néhány evőkanálnyi levest adunk hozzá. Elkeverjük az egészet, s aztán behabarjuk a levest. Felforraljuk, és így főzzük pár percig. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.A korhely leves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A hagymákat és a fokhagymákat megpucoljuk, A hagymát a szalonnával együtt felkockázzuk. A fokhagymákat fokhagymanyomón áttörjük.
A savanyú káposztát átmossuk és lecsöpögtetjük, hogy ne legyen túl sós és savanyú.Majd a káposzta hosszú szálait kisebbekre összevágjuk.
Egy fazékban beletesszük a szalonnát, s elkezdjük kisütni a zsírját.
Amikor a szalonna zsírja kisült, mellétesszük a hagymát, s azt is megpirítjuk.
Amikor a hagyma kezd üvegesedni, a lábost félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk az áttört fokhagymát is. Jól átkeverve az egészet picit megpirítjuk azt is.
Majd jön a pirospaprika, amit alaposan beleforgatunk a hagymás-fokhagymás alapba, hogy az is picit megpiruljon.
Ezután hozzáadjuk a szalonnás-hagymás alaphoz az átmosott és apróra felvágott savanyú káposztát. Visszatesszük a tűzre, s pár percig folyamatosan kevergetjük, hogy a káposzta megpiruljon.
Pár perc kevergetés után az egészet felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, s hozzáadjuk a babérleveleket is. Felforraljuk az egészet, majd kis lángon 15 percig főzzük, hogy elkezdjen a káposzta megpuhulni.
Közben a kolbászt meghámozzuk, felkarikázzuk. A füstölt húst is felaprítjuk, majd mind a kettőt a leveshez adjuk.
Amikor a hús kezd megpuhulni, a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd néhány evőkanálnyi levest adunk hozzá. Elkeverjük az egészet, hogy egy híg tejfölös lét kapjunk, majd behabarjuk a levest.
Még egy utolsót forralunk a levesen, hogy a liszt is megfőljön, s besűrítse a levet.
Végül a korhelylevest tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.