A krumpligombóc elkészítése könnyű. A krumplit megpucoljuk, megfőzzük, s krumplinyomóval áttörjük.Lisztet, sót és a tojást teszünk hozzá, s tésztát gyúrunk belőle.Kisebb vagy nagyobb gombócokat készítünk belőle, s a végén kifőzzük forró vízben.A krumpligombóc hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A krumplit megpucoljuk, centis darabokra vágjuk, majd annyi sós vízben feltesszük főni egy fazékban, ami éppen ellepi.
Amikor a krumpli megfőtt, s a belé szúrt villátok két darabra esik (10-15 perc alatt), leszűrjük, s krumplinyomóval összetörjük.
Hozzáadjuk a sót, a tojást és a annyi lisztet, hogy az egész egy tésztává álljon össze (mely nem ragad hozzá a kezünkhöz, s mégis formálható)
Az elkészült tésztából golyókat formázunk, s forró (lobogó) vízbe tesszük. Amikor a golyók feljönnek a víz felszínére, akkor kivesszük, s mehet bele a levesbe.
A recept jellemzői húsmentes ételek, laktózmentes ételek, vega receptek