Vissza Email link
krumpligombóc

Krumpligombóc recept

A krumpligombóc elkészítése könnyű.
A krumplit megpucoljuk, megfőzzük, s krumplinyomóval áttörjük.
Lisztet, sót és a tojást teszünk hozzá, s tésztát gyúrunk belőle.
Kisebb vagy nagyobb gombócokat készítünk belőle, s a végén kifőzzük forró vízben.
A krumpligombóc hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Főzés idő 30 perc
Összes idő 40 perc
Fogás Levesek
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • krumplinyomó
  • 1 literes fazék
  • 2 literes lábos

A recept hozzávalói
  

  • ½ kg krumpli
  • 1 csipet
  • 1 darab tojás
  • 3 evőkanál liszt (több adagban kerüljön hozzá)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A krumplit megpucoljuk, centis darabokra vágjuk, majd annyi sós vízben feltesszük főni egy fazékban, ami éppen ellepi.
  • Amikor a krumpli megfőtt, s a belé szúrt villátok két darabra esik (10-15 perc alatt), leszűrjük, s krumplinyomóval összetörjük.
  • Hozzáadjuk a sót, a tojást és a annyi lisztet, hogy az egész egy tésztává álljon össze (mely nem ragad hozzá a kezünkhöz, s mégis formálható)
  • Az elkészült tésztából golyókat formázunk, s forró (lobogó) vízbe tesszük.
    Amikor a golyók feljönnek a víz felszínére, akkor kivesszük, s mehet bele a levesbe.
A recept jellemzői húsmentes ételek, laktózmentes ételek, vega receptek