Vissza Email link
kuszkusz

Kuszkusz készítés receptje

A kuszkusz gyakorlatilag búzadara és búzaliszt összegyúrva, lereszelve és megszárítva. Egy nagyszerű durum tészta, hasonló, mint nálunk a tarhonya.
Ennek megfelelően semmi más dolgunk nincs, mint a kuszkuszt megfőzni, mint bármilyen más tésztát.
Csak ezt nem bő vízben fogjuk elkövetni (mint azt a legtöbb tésztánál tennénk, hanem csupán annyi vízben, amit magába szív.
Azaz kb. ugyan annyi vízben, mint amennyi maga a kuszkusz.
A kuszkusz elkészítésének pontos arányait, a recept részletes leírását, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippeket lentebb görgetve találod meg!
Előkészítési idő 5 perc
Főzés idő 15 perc
Összes idő 20 perc
Fogás Köret
Konyha arab
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • egy kisebb hőálló tál fedővel

A recept hozzávalói
  

  • 1 bögre kuszkusz (2,5 dl vagy kb. 250 g)
  • 1 bögre forró víz (vagy leves)
  • 1 csipet (ha vízet használunk)
  • 1 kiskanál olívaolaj (vagy vaj)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A vizet vagy a levest felforraljuk.
  • Egy hőálló tálba beleöntjük a bögrével kimért száraz kuszkuszt.
  • Amikor felforrt a víz (vagy a leves), ráöntjük a kuszkuszra.
  • Ezután hozzáadjuk az olívaolajat és a sót, egyet keverünk az egészen, majd az hőálló tálat alaposan lefedjük.
  • Negyed óra elkeltével levesszük a hőálló tálról a fedőt, s egy villával fellazítjuk az elkészült kuszkuszt.
    S már tálalható is.
A recept jellemzői ebéd receptek, egészséges ételek, húsmentes ételek, laktózmentes ételek, saláta, tojásmentes, vacsoraötletek, vega receptek