A csirkehúst kisebb darabokra szedjük az ízületeknél, sóval, borssal bedörzsöljük, és 15 percet állni hagyjuk, hogy az ízek belemenjenek a húsba.Közben az apróra vágott vöröshagymát forró olajon vagy zsíron picit megdinszteljük.Amikor a hagyma üvegesre sült, hozzátesszük a felkockázott paprikát és a paradicsomot. Meghintjük pirospaprikával, s fedő alatt kb. 5 percig hagyjuk párolódni, hogy levet eresszen.Közben a csirke darabokat kevés lisztben megforgatjuk, s forró olajon átpirítjuk.Majd amikor a húsok megpárolódtak, beletesszük a lecsós alapba, s további 10 percig fedő alatt készre főzzük.A lecsós csirke hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A csirkehúst megmossuk. A mellet vékonyabb csíkokra vagy 2 centis kockákra vágjuk. A szárnyat illetve a combot az ízeknél szétvágjuk (a felső combot kifillézhetjük, s négybe vághatjuk.
Ezután a húst sóval s borssal bedörzsöljük. 15 percet állni hagyjuk, hogy az ízek belemenjenek a húsba.
Közben a vöröshagymát megpucoljuk, s apró kockákra vágjuk össze.
A paprikát és a paradicsomot megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot a szár végénél félbevágjuk, s a kocsányhoz kapcsolódó fehér (ízetlen) részt kivágjuk. Majd az egészet összevágjuk apróra.
Ezután az apróra vágott vöröshagymát forró olajon vagy zsíron picit megdinszteljük.
Amikor a hagyma kisült, hozzátesszük a felkockázott paprikát és a paradicsomot. Meghintjük pirospaprikával, átkeverjük, s fedő alatt kb. 5 percig hagyjuk, hogy levet eresszen.
Közben a csirkehúst kevés lisztben megforgatjuk, s egy serpenyőben felforrósított olajon átpirítjuk.
Amikor a hús mind a két oldalán kifehéredett, hozzáadjuk a lecsós alaphoz, s további 10 percig fedő alatt készre főzzük.