Vissza Email link
lecsós csirke

Lecsós csirke recept

A csirkehúst kisebb darabokra szedjük az ízületeknél, sóval, borssal bedörzsöljük, és 15 percet állni hagyjuk, hogy az ízek belemenjenek a húsba.
Közben az apróra vágott vöröshagymát forró olajon vagy zsíron picit megdinszteljük.
Amikor a hagyma üvegesre sült, hozzátesszük a felkockázott paprikát és a paradicsomot. Meghintjük pirospaprikával, s fedő alatt kb. 5 percig hagyjuk párolódni, hogy levet eresszen.
Közben a csirke darabokat kevés lisztben megforgatjuk, s forró olajon átpirítjuk.
Majd amikor a húsok megpárolódtak, beletesszük a lecsós alapba, s további 10 percig fedő alatt készre főzzük.
A lecsós csirke hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Főzés idő 35 perc
Összes idő 45 perc
Fogás Egytálételek, Főétel, Pörkölt, Zöldséges ételek
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • 2 literes fazék
  • közepes serpenyő (a csirkehús elősütéséhez)

A recept hozzávalói
  

  • 1 kg csirkehús (lehet mell, szárny vagy comb is)
  • 4 darab paradicsom
  • 4 darab TV paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • zsír (vagy olaj)

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A csirkehúst megmossuk. A mellet vékonyabb csíkokra vagy 2 centis kockákra vágjuk.
    A szárnyat illetve a combot az ízeknél szétvágjuk (a felső combot kifillézhetjük, s négybe vághatjuk.
  • Ezután a húst sóval s borssal bedörzsöljük. 15 percet állni hagyjuk, hogy az ízek belemenjenek a húsba.
  • Közben a vöröshagymát megpucoljuk, s apró kockákra vágjuk össze.
  • A paprikát és a paradicsomot megmossuk.
    A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot a szár végénél félbevágjuk, s a kocsányhoz kapcsolódó fehér (ízetlen) részt kivágjuk.
    Majd az egészet összevágjuk apróra.
  • Ezután az apróra vágott vöröshagymát forró olajon vagy zsíron picit megdinszteljük.
  • Amikor a hagyma kisült, hozzátesszük a felkockázott paprikát és a paradicsomot.
    Meghintjük pirospaprikával, átkeverjük, s fedő alatt kb. 5 percig hagyjuk, hogy levet eresszen.
  • Közben a csirkehúst kevés lisztben megforgatjuk, s egy serpenyőben felforrósított olajon átpirítjuk.
  • Amikor a hús mind a két oldalán kifehéredett, hozzáadjuk a lecsós alaphoz, s további 10 percig fedő alatt készre főzzük.
A recept jellemzői ebéd receptek, egészséges ételek, húsos ételek, laktózmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek