Vissza Email link
majonézes céklasaláta

Majonézes céklasaláta recept

A majonézes céklasalátához a céklát lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn.
Ezután a fokhagymát megzúzzuk, a petrezselymet apróra összevágjuk.
A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a sóval ás a borssal. 
Majd a reszelt céklát, az összevágott petrezselymet, a fokhagymát összeforgatjuk a majonézes keverékkel.
Tálalás előtt tegyük néhány órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. 
A majonézes céklasaláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 15 perc
Pihentetés 3 óra
Összes idő 3 óra 15 perc
Fogás Előétel, Köretek, Saláták, Zöldséges ételek
Konyha orosz
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • nagyobb lyukú reszelő
  • közepes tál a saláta összeállításához
  • kisebb tál az majonézes öntet elkészítéséhez

A recept hozzávalói
  

  • ½ kg cékla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A majonézes céklasalátához a céklát lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn.
  • A fokhagymát megpucoljuk, majd áttörjük fokhagymanyomón, vagy lereszeljük apró lyukú reszelőn.
  • Végül a petrezselymet megmossuk és apróra összevágjuk.
  • A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a sóval ás a borssal. 
    Cél, hogy a majonéz és a tejföl egy homogén masszává váljon.
  • Majd a reszelt céklát, az összevágott petrezselymet, a fokhagymát összeforgatjuk a majonézes keverékkel.
  • Tálalás előtt tegyük néhány órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. 
A recept jellemzői egészséges ételek, gluténmentes, húsmentes ételek, laktózmentes ételek, reggeli receptek, vacsoraötletek, vega receptek