Sós vízben a krumplit héjában megfőzzük, majd a főzővizet leöntve a krumplit meghámozzuk, s hagyjuk kihűlni.Míg fől a krumpli a hagymát megpucoljuk, s vékony karikákra vágjuk. A majonézt egy külön tálban összekeverjük a tejföllel, a mustárral, a sóval, kevés cukorral, őrölt borssal és egy citrom levével. Amikor a krumpli kihűlt, karikára vágjuk, s alaposan összekeverjük előbb a hagymával, majd a majonézes mártással.Amikor a majonézes saláta elkészült, 2-3 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek benne.A majonézes krumplisaláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
3darabvöröshagyma(lehet lila vagy saláta hagyma is)
5dltejföl
2dlmajonéz
1evőkanálmustár
2-3csipetőrölt bors
1kiskanálcukor
½citrom leve(lehet fél deci citromlé is)
1csipetsó(a majonézbe)
Az elkészítés lépései (részletesen)
A krumplit alaposan megmossuk, s héjastól beletesszük a lábosba.
Hozzátesszük a sót, s felöntjük az egészet annyi vízzel, ami ellepi.
Nagy lángon melegíteni kezdjük. A forrástól számítva 15 perc alatt készül el (ha a főzés közben elforrna a víz, azt pótoljuk).
Míg fől a krumpli a hagymát megpucoljuk, s vékony karikákra vágjuk. A karikákat félbevágva kicsit keverjük át, hogy a rétegek mentén a hagyma picit szétessen.
Amikor a krumpli megfőtt, a főzővizet leöntjük a krumpliról, meghámozzuk azt, s hagyjuk kihűlni.
Míg kihűl a krumpli, a majonézt egy külön tálban összekeverjük a tejföllel, a mustárral, egy csipet sóval, kevés cukorral, őrölt borssal és egy fél citrom levével. A cél egy híg tartármártás készítése, mely teljesen homogén.
Amikor a krumpli kihűlt, karikára vágjuk, s alaposan összekeverjük előbb a hagymával, majd a majonézes mártással.Cél az, hogy a krumpli és a hagyma egyenletesen elkeveredjen egymással és a majonézes öntettel is.
Amikor a majonézes saláta elkészült, 2-3 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek benne.
A recept jellemzői ebéd receptek, húsmentes ételek, vacsoraötletek, vega receptek