A mákos tészta elkészítése egyszerű, míg a tésztát kifőzzük, addig ledaráljuk a mákot, és összekeverjük porcukorral.Fontos, hogy a főtt tészta elkészítéséhez alapvetően a magyaros jellegű, 4, 6 vagy 8 tojásos tészták passzolnak. A tészta kifőzéséhez a vizet felforraljuk, megsózzuk, kicsi olajat teszünk hozzá, s beletesszük a tésztát is. Fontos, hogy ne főzzük túl, s ne ragadjon össze a főzés közben, hogy 10-12 perc után szűrjük le.Közben a mákot ledaráljuk. A mákhoz hozzáadjuk a porcukrot, s jól elkeverjük őket.Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, s az előkészített mákkal jó alaposan összekeverjük.A mákos tészta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Menet közben, amikor a tészta vize felforr, adjunk hozzá sót, és a tésztát (tipikusan széles metéltet). Az újraforrás elindulásáig párszor keverjük meg, hogy ne hogy összetapadjon.
Közben a mákot mákdarálón daráljuk le.
A ledarált mákot keverjük jó alaposan el a porcukorral.
Amikor a tészta megfőtt, szűrjük le, s keverjük össze a porcukros darált mákkal.