Vissza Email link
paradicsomsaláta

Paradicsomsaláta recept

A paradicsomsaláta öntetéhez keverjük bele a porcukrot, az ecetet, sót és borsot.
A megmosott paradicsomokat vágjuk fel karikákra, majd helyezzük salátástálba.
A finomra összevágott lilahagymát egyenletesen terítsük el a paradicsomon, majd az egészhez adjuk hozzá a salátaöntet.
Végül az egészet locsoljuk meg az olívaolajjal, fedjük le, s 2-3 órára tegyük be hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
A paradicsomsaláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 15 perc
Összes idő 15 perc
Fogás Előétel, Saláták, Zöldséges ételek
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • egy kisebb tál az salátaöntet elkészítéséhez
  • közepes tál a saláta összeállításához

A recept hozzávalói
  

  • 1 evőkanál ecet (10%-os)
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 bögre víz
  • 1-2 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors (elhagyható)
  • 50 dkg paradicsom
  • 1-2 fej lilahagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A paradicsomsaláta öntetéhez keverjük bele a porcukrot, az ecetet, sót és borsot.
  • A megmosott paradicsomokat vágjuk fel karikákra, majd helyezzük salátástálba.
    Ügyeljünk arra, hogy éles késsel végezzük a darabolást, hogy a paradicsom belső szerkezete egyben maradjon.
  • A lilahagymát megpucoljuk, s finomra összevágjuk.
    Majd egyenletesen elterítsük a paradicsom tetején.
  • Ezután a tálba beleöntjük a a salátalevet úgy, hogy a lé ellepje az összes paradicsomot és a lilahagyma darabokat is.
  • Végül az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, s lefedjük
    Végül 2-3 órára tegyük be hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
  • Tálaláskor szedjük ki a salátát kisebb tálkákba, s szórjuk meg a tetejüket apróra vágott petrezselyemmel.
A recept jellemzői ebéd receptek, egészséges ételek, gluténmentes, húsmentes ételek, laktózmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek, vega receptek