A vöröskáposztát lereszeljük, s besózzuk, jól összekeverjük, állni hagyjuk legalább fél órán át, hogy levet eresszen.
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk.
Amikor a káposzta már levet eresztett, kinyomkodjuk, s egy tálban félrerakjuk.
A hagymát a fazékban olajon (vagy zsíron) elkezdjük megpirítani.
Amikor a hagyma elkezd üvegesedni, hozzáadjuk a cukrot, s hagyjuk, hogy a cukor a hőtől megolvadjon, s elkezdjen karamellizálódni.
Amikor a cukor megbarnult, hozzáadjuk a káposztát, s jól elkeverjük a hagymás karamellt a káposztával.
Fedő alatt 30-40 percig dinszteljük a káposztát a saját levében, időnként megkeverve. Ha elfőné a levét, pótoljuk a levet alatta.
A végén a lét leforraljuk róla, s hozzáadjuk az ecetet és az őrölt köménymagot. (Az ecet révén kapjuk meg a jellegzetes sötét lilás, bordós színt.)