A petrezselymes újkrumplihoz a krumplikat megmossuk, vékony héját lekapargatjuk, s a nagyobb szemeket 2-3 centis, hasonló nagyságú darabokra vágjuk.Az összevágott krumplit egy kisebb lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami rendesen ellepi, megsózzuk, s bő negyed óra alatt megfőzzük.Amíg a krumpli megfő, a petrezselymet megmossuk, s alaposan összevágjuk.Amikor a krumpli elkészült, leszűrjük. Egy serpenyőben vajat melegítünk, s amikor a vaj megolvadt, hozzátesszük az apróra összevágott petrezselymet. Átkeverjük, s hozzáadjuk leszűrt krumplit is.Alaposan átkeverjük az egészet, hogy a petrezselyem egyenletesen elkeveredjen a krumplival.A petrezselymes újkrumpli hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Először az újkrumplikat megmossuk, vékony héját lekapargatjuk, s a nagyobb szemeket 2-3 centis, hasonló nagyságú darabokra vágjuk.
Az összevágott újkrumplit egy kisebb lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megsózzuk, s negyed óra alatt megfőzzük.Ha levét elforrja, menet közben a vizet pótoljuk.
Amíg a krumpli megfő, a petrezselymet megmossuk, a vastag szárát kidobjuk, a leveleket s a vékonyabb szárakat alaposan összevágjuk.
Amikor a újkrumpli megpuhult, egy fedő segítségével leszűrjük.
Egy serpenyőben vajat melegítünk, s amikor a vaj megolvadt, hozzátesszük az apróra összevágott petrezselymet. A forró vajban hagyjuk, hogy a petrezselyem egy nagyon picit megfonnyadjon.
Majd hozzáadjuk a petrezselyemhez a leszűrt krumplit.Alaposan átkeverjük az egészet, hogy a petrezselyem egyenletesen elkeveredjen a krumplival.