Zöldségeket megpucoljuk, beletesszük egy nagy lábosba főni. Közben lereszeljük a sajtot, összekeverjük liszttel és tojással, sóval s borssal ízesítjük.Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a sajtgombócokat, s kifőzzük őket 10 perc alatt.A sajtgombóc leves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A sárgarépát és a fehérrépát is megpucoljuk, ujjnyi hosszúságú vékony darabokra, vagy karikára felvágjuk.
Krumplit meghámozzuk, s centis kockákra vágjuk.
A felaprított zöldségeket, a leveskockát, a hagymát és a fokhagymát beletesszük a fazékba, felöntjük 3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk és elkezdjük főzni.
A sajtot lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, a lisztet, sóval borssal ízesítjük, s az egészet jól összegyúrjuk.Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, s egy tálcára vagy tányérra helyezzük.
Ha a levesben a zöldségek már majdnem megpuhultak, akkor beletesszük az előkészített gombócokat is.Nagyjából 5 percig tovább főzzük, míg elkészül.