Vissza Email link
sajtgombóc leves

Sajtgombóc leves recept

Zöldségeket megpucoljuk, beletesszük egy nagy lábosba főni.
Közben lereszeljük a sajtot, összekeverjük liszttel és tojással, sóval s borssal ízesítjük.
Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a sajtgombócokat, s kifőzzük őket 10 perc alatt.
A sajtgombóc leves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 10 perc
Főzés idő 35 perc
Összes idő 45 perc
Fogás Levesek
Konyha Amerikai, Francia
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • 4 literes lábos

A recept hozzávalói
  

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3 darab krumpli
  • 3 liter víz
  • bors
  • 2 darab leveskocka (húsleves)
  • 10 dkg sajt (*)
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál finomliszt

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk.
  • A sárgarépát és a fehérrépát is megpucoljuk, ujjnyi hosszúságú vékony darabokra, vagy karikára felvágjuk.
  • Krumplit meghámozzuk, s centis kockákra vágjuk.
  • A felaprított zöldségeket, a leveskockát, a hagymát és a fokhagymát beletesszük a fazékba, felöntjük 3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk és elkezdjük főzni. 
  • A sajtot lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, a lisztet, sóval borssal ízesítjük, s az egészet jól összegyúrjuk.
    Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, s egy tálcára vagy tányérra helyezzük.
  • Ha a levesben a zöldségek már majdnem megpuhultak, akkor beletesszük az előkészített gombócokat is.
    Nagyjából 5 percig tovább főzzük, míg elkészül.
A recept jellemzői ebéd receptek, húsmentes ételek, laktózmentes ételek, vacsoraötletek, vega receptek