A tenger gyümölcsei keveréket forró vízben átöblítjük, hogy a jég lemenjen róla, s hogy könnyen felolvadjon.
A petrezselymet megmossuk és apróra vágjuk
A fokhagymát megpucoljuk, és egy fokhagymanyomón áttörjük.
A vajat felmelegítjük a lábosban, hozzá adjuk a tenger gyümölcseit, és picit megpirítjuk.
Míg pirul, hozzá adjuk a szerecsendiót, a só egy kisebb részét és az őrölt borsot.
Amikor a tenger gyümölcsei már elkezd megpirulni, hozzá adjuk a fokhagymát és az apróra felvágott petrezselyemzöldet.
Amikor megéreztük a petrezselyem és a fokhagyma ízét, adjuk hozzá a fehérbort, és pároljuk el a levét.
Amikor a fehérbor elpárolgott, öntsük fel az egészet a vízzel, s adjuk hozzá a rizst és a só maradékát.
Keverjük össze alaposan a rizst és a tenger gyümölcseit, majd a lábost fedjük le, és takarékon hagyjuk az egészet 20-25 percig.
Ezután nekiálhatunk, hogy a trappista sajtot és a parmezánt apró lyukú reszelőn lereszeljük.
Amikor a rizs megpuhult, belekeverjük a lereszelt sajtokat.